Lars Friis-Hansen om Viborg-job: Fantastisk udfordring

Håndboldklubbens midlertidige træner håber at få et point eller to med hjem fra Frankrig mod Metz.

Lars Friis-Hansen sidder søndag på trænerbænken, når Viborg HK's kvinder møder Metz på udebane i Champions League i håndbold.

Viborgs tidligere cheftræner blev fredag eftermiddag kontaktet, da klubben gjorde klar til at fyre træner Christian Dalmose, en beslutning der blev offentliggjort lørdag.

- Selvfølgelig vil jeg hjælpe holdet, når det har brug for det, siger Lars Friis-Hansen i telefonen fra Frankrig.

Han fik travlt med at lave aftaler med familie og arbejde, eftersom Viborg-truppen først kommer hjem fra Frankrig mandag.

Viborg-ledelsen ved endnu ikke, hvem der skal være træner for holdet efter kampen mod Metz, og om den person kunne være Lars Friis-Hansen.

Træneren vil vente med at tage endeligt stilling til det spørgsmål, til det eventuelt måtte blive aktuelt.

- Men når man er håndboldmand, som jeg har været gennem snart 30 år, så er det en fantastisk udfordring at komme til at træne de allerdygtigste spillere.

- Jeg kan da mærke på mig selv, at det er mega spændende og noget, som jeg tænder på.

- Men jeg ved ikke mere end det, og lige nu prøver jeg at sætte mig ind i, hvad der skal ske søndag klokken 16.50, når vi møder Metz. Det er dér, jeg er kommet til, siger Lars Friis-Hansen.

Han er til daglig medlem af bestyrelsen i Viborgs amatørafdeling, og han træner ungdomshold i klubben.

Han har stort kendskab til Viborgs hold, mens han ikke har set meget til søndagens modstander endnu.

- Jeg så Metz spille Champions League-kampen i Viborg, men jeg skal sætte mig ind i, hvad det er for nogle piger, vi skal møde. Jeg kender nogle få af dem.

- Men heldigvis er der masser af god video på nettet, det er bare om at komme i gang, siger Lars Friis-Hansen.

Viborg er hårdt ramt af skader, så klubben har kun 10 spillere med til Metz, hvoraf de to er målmænd.

- Vi har en rigtig god startsyv'er med gode internationale spillere, det må vi tage udgangspunkt i. Og så må vi se, hvordan vi fordeler opgaverne i løbet af kampen.

- De spillere, vi har med, er i smadder god form. Vi har tænkt os at give den fuld skrald i morgen og se, om vi kan nappe et point eller to fra Metz.

Selvom stemningen kunne være bedre i Viborg-truppen efter fem nederlag på stribe og en trænerfyring oveni, er Lars Friis-Hansen optimist.

- Spillerne virker meget fattede. De er selvfølgelig kede af det, der er sket, men de er professionelle, og de er klar over, at de skal præstere i morgen. De er meget fokuserede og har også lyst til at spille, siger træneren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.