Lars Hedegaard bliver væk fra debatarrangement

Det er strømmet ind med folk til Trykkefrihedsselskabets debatarrangement. Hovedpersonen er dog ikke mødt op.

7. februar 2013 19:51 - Opdateret 7. februar 2013 19:54

Lars Hedegaard bliver væk fra debatarrangement

Islamkritiker og formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, er ikke mødt op til aftenens debatarrangement, som Trykkefrihedsselskabet holder på Christianshavn. Det sker efter anbefaling fra politiet.

Selvom hovedpersonen selv er udeblevet, er lokalet fyldt, og alle de 70 pladser til aftenens debatarrangement er optaget.

Både medlemmer af Trykkefrihedsselskabet, nysgerrige sjæle og et stort presseopbud har indfundet sig.

Mens folk lejlighedsvis står i kø ved indgangen til lokalet, er der sørget for sikkerheden udenfor, hvor flere betjente holder opsyn. De samme betjente var inden arrangementet rundt i bygningen for at sørge for, at sikkerheden var optimal.

Torsdagens arrangement handler om omskæring af drenge og er det første, Trykkefrihedsselskabet afholder, efter Lars Hedegaard blev udsat for drabsforsøg foran sin bopæl på Frederiksberg tirsdag.

Ifølge Trykkefrihedsselskabet er medlemstallet steget med omkring 200, siden selskabets formand tirsdag blev forsøgt dræbt.

Og selvom aftenen officielt handler om omskæring, bliver et andet budskab kraftigt understreget, da Katrine Winkel Holm, næstformand for Trykkefrihedsselskabet, læser en hilsen fra Lars Hedegaard op til de fremmødte.

- Han er ikke chokeret, men rasende, lyder det fra næstformanden.

- Han har ikke tænkt sig at stikke halen mellem benene, fortsætter hun og understreger, at foreningen om noget er blevet bekræftet i, at de ikke vil ændre kurs.

Da Lars Hedegaard blev forsøgt skudt udgav gerningsmanden sig for at være et postbud og kom på den måde i nærkontakt med Lars Hedegaard.

Skudmanden affyrede et enkelt pistolskud, der dog ramte ved siden af. Herefter blev det til håndgemæng mellem de to, hvorefter gerningsmanden tog flugten.

Oprindeligt skulle Lars Hedegaard have været ordfører på aftenens debatmøde, men tidligere på dagen kom det frem, at formanden ikke dukker op alligevel.

Ifølge DR's oplysninger er PET ved at vurdere, hvordan de kan sikre Lars Hedegaard på hans egen bopæl.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...