Lars Hjortshøj: Jeg skal have mit månedlige madnørd-fix

Mad.

Lars HjortshÃj fylder 50 Foto: /ritzau/Johansen Linda

Lars HjortshÃj fylder 50 Foto: /ritzau/Johansen Linda

Madprogrammer, madmagasiner og madpodcasts. Lars Hjortshøj, der netop nu er aktuel som vært på den nye livsstilsquiz "Lige i Skabet", der sendes mandag til torsdag klokken 19.20 på TV2 Charlie, bruger en stor del af fritiden på at lytte til og læse om mad.

Det skinner i gennem i hans kulturforbrug, som han fortæller om her:

Hvilken film så du sidst?

- "Cars 3". Det var oprindeligt Jørgen Klubien, der fik idéen til det, der er gået hen og blevet en sejlivet animations-succes. Jeg skramler stadig videre i rollen som Bumle (som Hjortshøj lægger stemme til, red). Mads Mikkelsen er også på rollelisten, og det er formentlig min eneste chance for at optræde i en film sammen med ham.

Hvilke serier streamer du?

- "Chef's Table". Det er en fantastisk dokumentarserie, der besøger en række internationale stjernekokkes køkkener. Men jeg er især fascineret af, at man får et enestående indblik i deres tankegang og hele processen med at fortolke deres verden på en tallerken.

Hvilke podcasts lytter du til?

- Vi bliver i gastro-afdelingen. "Bearnaise er dyrenes konge" på Radio24syv. Værten, Martin Kongstad, leverer en veloplagt hybrid af interview og madanmeldelse. Men også min kollega Christian Fuhlendorffs nye podcast "Hva' så?", hvor han samtaler med en gæst under en gåtur, er et fremragende eksempel på en dygtigt eksekveret, simpel idé.

Hvad lytter du til i radioen?

- "Fonk! Det er lørdag" på P4 med Henrik Milling og Nicolai Molbech. Deres viden og begejstring er i særklasse. Nye radioværter kan passende begynde her.

Hvilket program får dig til at tænde for fjernsynet?

- Champions League! Jeg er fast tilskuer, når de europæiske topklubber og verdens bedste fodboldspillere mødes. Og så synes jeg, Peter Grønborg er nationens bedste sportsvært.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Journalisten Andreas Fugl Thøgersen har fulgt mit idol Jørgen Leth i to år. Det er der kommet et glimrende portræt ud af. Bogen hedder "Jeg har lyst til at vende tilbage til alting".

Hvilke magasiner køber du?

- Igen er jeg afsløret med fingrene nede i sovsekanden. Jeg køber Gastro. Det er mit månedlige madnørd-fix.

Hvilke aviser læser du?

- Alle! Det er en satirikers vigtigste brændstof.

Hvor går du ud for at være kulturel?

- Senest har jeg været til Benjamin Koppel Jazzgalla. En hyldestkoncert til Aretha Franklin der fylder 75. Og så selvfølgelig "Digte & lyd, vol.5" i Vega. Forfattere og tonekunstnere støder sammen og ny lyrik og musik opstår.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.