Lars Høgh tager en time ad gangen: Giver plads til lærlinge

Kim Christensen supplerer Lars Høgh som landsholdets målmandstræner. I fremtiden får andre lærlinge chancen.

Til højre er det Lars Høgh, der blev fotograferet på vej ud til mandagens landsholdstræning i Helsingør.

Til højre er det Lars Høgh, der blev fotograferet på vej ud til mandagens landsholdstræning i Helsingør.

HELSINGØR:Målmandstræner Lars Høgh er mandag tilbage i lejren hos det danske fodboldlandshold, men det er ikke sikkert, at holdets mangeårige målmandstræner kommer på træningsbanen hver dag.

Fynboen, der missede den seneste landsholdssamling i september på grund af et tilbagefald efter sin kræftsygdom, tager en time ad gangen og mærker efter, hvad han fysisk og mentalt kan kapere.

Det siger landstræner Kasper Hjulmand mandag eftermiddag forud for landsholdets træning i Helsingør.

- Status er, at han er tilbage, og vi tager en time ad gangen. Han har gode tider og lidt svære tider. Han er en del af os, og han tager det, han kan.

- Hvis han på et tidspunkt slider med det, så er han her ikke, og det er ikke sikkert, at han er med hver dag, siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren udtrykker samtidig stor glæde over gensynet med Lars Høgh.

- Det er super fedt, at han er tilbage. Vi er glade for at se Lars, for han er et tapet i landsholdsregi. Han har en lang historie på og omkring landsholdet, og vi nyder at have ham omkring holdet, siger Hjulmand.

Mandag omkring klokken 16.40 var en smilende Lars Høgh med, da der blev taget hul på målmandstræningen i Helsingør. På vej ned til det ene mål fik han også en opmuntrende hilsen fra stadionbanens greenkeeper.

- Det er godt at se dig igen Lars, lød det.

Ved den seneste landsholdssamling var det FC Københavns målmandstræner, Kim Christensen, der stod for træningen af Kasper Schmeichel og co.

Det bliver også tilfældet ved den igangværende landsholdssamling. Men i fremtiden kan det også være andre målmandstrænere, som skal supplere Lars Høgh, fortæller Kasper Hjulmand.

- Kim Christensen er her også, og det havde han også været, uanset om Lars havde været topfrisk.

- Vi har hele tiden tænkt på at få suppleret målmandsteamet med en ung dansk målmandstræner sammen med Lars under en landsholdsperiode - både for at se det an og for at give trænerne noget, de kan tage med hjem.

- Nu er det Kim igen denne gang, og det kan være, at det er en anden, vi ser næste gang, siger Kasper Hjulmand.

62-årige Lars Høgh har været målmandstræner på landsholdet siden 2007. Han er også tilknyttet danmarksmesteren Brøndby i samme rolle.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden