Lars Jacobsen: Drømmer om at slutte ved EM i 2016

VM i 2018 bliver med sikkerhed uden Lars Jacobsen, men EM i Frankrig i 2016 er målet for den danske back.

Lars Jacobsen, d. 13. oktober sidste år i Helsingør. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO/arkiv

Lars Jacobsen, d. 13. oktober sidste år i Helsingør. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO/arkiv

Fodboldlandsholdets Lars Jacobsen vil være næsten 39 år, når der i 2018 spilles VM i Rusland, og han er derfor afklaret med, at slutrunden bliver uden hans deltagelse.

Til gengæld er EM-slutrunden næste år i Frankrig stadig en stor drøm for Guingamp-spilleren, som håber at holde sig i tilstrækkelig god form til den tid.

- VM i 2018 er for lang tid ude i fremtiden. Det er der ikke nogen tvivl om.

- Men jeg har kontrakt til sommeren 2016, så drømmescenariet inde i mit hoved vil være at slutte af med en EM-slutrunde i Frankrig. Nu må vi se, om bentøjet kan holde til det, siger Lars Jacobsen.

I de seneste måneder er det gået forrygende for Lars Jacobsen, som har været med til at føre Guingamp fra sidstepladsen til en pæn og tryg midterplacering i den bedste franske række.

- Jeg har spillet fast i lang tid. Det har været fint for mig. Jeg havde sidste år problemer med mit knæ, som tog et stykke tid. Men det er jeg ovre nu.

- Jeg har spillet rigtig mange kampe på kort tid hen over julen og frem til nu. Og det er gået godt, vi ligger nu nummer 10 i ligaen. 1. december lå vi på sidstepladsen. Det har været en fantastisk rejse at være med på, siger Lars Jacobsen.

For bare et år siden var højrebacken tæt på at stoppe på landsholdet, men han blev overtalt til endnu en tørn af landstræner Morten Olsen.

- Jeg havde en meget uafklaret situation hos FC København, hvor min kontrakt udløb, og jeg vidste ikke, hvad fanden der skulle ske. Hvor skulle jeg spille, og skulle jeg overhovedet spille? Hvad skulle jeg gøre?

- Så fik jeg denne mulighed for at komme til Frankrig. Der var noget usikkerhed forbundet med det, for var det for sent at komme til udlandet igen til en stærk liga?

- Det har bare vist sig at være pissegodt for mig, så jeg er glad for, at jeg står her i dag og spiller i en stærk liga, er fit og nyder fodbolden mere, end jeg nogensinde har gjort, siger han.

- Jeg vil da godt indrømme, jeg var i tvivl, om det ville begynde at gå meget stejlt ned ad bakke, og om jeg kunne være med i en så stærk liga som den franske?

- Derfor er det fantastisk at bevise, jeg kan holde til det, selv om jeg bliver 36 senere på året.

- Der var mange, der troede, det ville være slut for mig, da jeg ikke forlængede med FCK. Men det har været fedt og en kæmpe succes, siger Lars Jacobsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.