Lars Løkke efter kritik: Jeg har betalt min skat

Venstres formand har betalt den skat, han skal, siger han efter dage med kritik af partibetalt tøj og rejse.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen erkender, at Venstre tager skade af den nuværende tøj- og rejsesag. Men han slår også fast, at han har betalt den skat, han skal, siger han efter dage med kritik for partibetalt tøj og en rejse til familien.

- Jeg betaler den skat, jeg skal. Der er ikke noget af det, der har været fremme i de seneste dage, som gør, at jeg skal indberette noget, som ikke allerede er indberettet. Det vil jeg gerne slå fast, siger Lars Løkke Rasmussen i en kommentar på vej til et interview i DR-Byen.

Det er hans første kommentar i sagen.

Meldingen fra Venstres formand kommer efter en uge, hvor han har været mere og mere under pres.

Det skyldes, at Ekstra Bladet har afdækket, at Venstre har betalt tøj og sko for 152.000 kroner for Løkke, ligesom det siden er kommet frem, at partiet også har betalt for, at hans kone og søn kunne mødes med Løkke på Mallorca.

Dertil kommer, at Venstre har betalt for rensning af et hotelværelse, efter at han har røget på et ikke-ryger-værelse.

- Da jeg blev formand, var der folk omkring mig, der følte, at der øjensynligt var et udtalt behov for at dresse mig op. Og det har Venstre afholdt omkostningerne til. I det omfang tøj er blevet en del af min daglige garderobe, er det en omkostning, jeg selv bærer.

- Der er ikke noget skattespørgsmål i det med tøjet, siger Løkke.

I forhold til at have røget på et ikke-ryger-værelse, siger Løkke, at han kun har røget på steder, hvor han har fået lov til det.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg aldrig nogensinde har røget et sted, hvor jeg ikke måtte ryge.

- Jeg har aldrig røget et sted, hvor der ikke var sat et askebæger frem. Jeg har været booket ind på hoteller, hvor jeg kunne ryge, andre gange har der været truffet en særlig aftale med hotellet, siger Løkke.

Sagerne har affødt kritik fra baglandet og folkevalgte. Løkke har selv indkaldt til et møde i partiets forretningsudvalg tirsdag, hvor sagerne er på dagsordenen.

På spørgsmålet om, om han har overvejet at trække sig som formand på grund af sagerne, svarer han følgende:

- Jeg kan sagtens få øje på, at det er en skidt sag for Venstre, og det er jeg selvfølgelig ked af.

- Det er også derfor, jeg har besluttet at indkalde forretningsudvalget tidligere end planlagt, så vores folk kan få en ordentlig orientering, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Kan du garantere, at der ikke kommer flere bilagssager fremadrettet?

- Jeg kan jo ikke garantere, hvordan aviserne skriver deres artikler. Jeg kan jo se, at med de oplysninger, der har været fremme, og den måde de så er blevet formidlet på, der tegner det ikke noget godt billede, og det er jeg da ked af, siger han.

Tidligere har Løkke fået kritik for sine flyture på 1. klasse som formand for den grønne organisation GGGI, ligesom der i hans tid som både minister og amtsborgmester har været sager fremme om hans brug af skatteyderbetalte penge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst