EMNER

Lars Løkke indkalder selv til møde

Forretningsudvalgsmøde i Venstre er fremrykket

Foto: Lars Pauli

Foto: Lars Pauli

KØBENHAVN:Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har selv bedt om at få fremrykket et forretningsudvalgsmøde i partiet til tirsdag aften, oplyser Venstre til Ritzau.

Mødet skulle oprindeligt have været afholdt sidst i maj.

- Der er tale om rettidig omhu, når Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har bedt om at få fremrykket det her forretningsudvalgsmøde, så det er jeg meget glad for, han har gjort.

- For jeg er sikker på, at det vil bringe klarhed over en masse uklarheder, siger Peter Gæmelke, medlem af forretningsudvalget, i en pressemeddelelse.

Han siger desuden, at han har fuld tillid til Lars Løkke Rasmussen som formand for Venstre.

Det sker efter, at Ekstra Bladet har afsløret, at Venstre har brugt 152.000 kroner på blandt andet sko og jakkesæt til formanden, mens partiet har betalt 11.000 kroner for flybilletter for en ferierejse for Løkkes kone og søn til Mallorca.

Det skete i forbindelse med et strategiseminar efter folketingsvalget i 2011.

- Jeg var selv tidligere på ugen ude og kræve en forklaring på de her sager, vi har set på det seneste. Siden har jeg i min egenskab af forretningsudvalgsmedlem talt med Venstres partisekretær, Claus Richter, og Venstres landskasserer, advokat Nicolai Mallet, som har givet mig en orientering.

- Den har i hvert fald gjort det helt klart for mig, at jeg har fuld tillid til og gerne vil give mine fulde støtte til Lars Løkke Rasmussen, siger Peter Gæmelke.

Mandag kan Venstres formand efter flere dages tavshed forvente at blive konfronteret med spørgsmål af pressen. Klokken 20.50 skal han nemlig efter planen deltage i en partilederrunde på TV2 om valget til EU-Parlamentet.

Det ventes, at Lars Løkke Rasmussen inden da vil svare på spørgsmål om sagen, der har givet grøde til spekulationer om, hvorvidt han har tænkt sig at trække sig som formand.

- Jeg vil gerne slå fast, at jeg ikke kan genkende det billede, der tegnes af Lars Løkke Rasmussen i medierne i de her dage. Der er tale om beslutninger, der er taget af sekretariatsledelsen i Venstre på daværende tidspunkt, siger Gæmelke.

- Det er beslutninger, som er truffet på baggrund af de betingelser, der var gældende på det tidspunkt. Vi har siden fået ny partisekretær og ny landskasserer, som har lavet et nyt sæt retningslinjer, så der er fuldstændig styr på tingene, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.