Lars Løkke mister opbakning hos lokale Venstre-formænd

En sag mere, så er det slut med Lars Løkke Rasmussen som formand, lyder det i Venstres bagland.

20. maj 2014 00:30

Presset på Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er vokset eksplosivt i kølvandet på hans seneste bilagskrise, og nu sætter en stribe tillidsfolk hans formandskab i Venstre på vippen.

Det skriver Politiken tirsdag.

Tirsdag skal Løkke stå skoleret for partiets forretningsudvalg, som har udbedt sig en grundig redegørelse for udgifterne til habitter, Mallorca-tur og rygerengøring.

Men i niveauet under forretningsudvalget er bægeret flydt over.

- Nok er nok. Der behøver ikke være en dårlig sag mere eller et dårligt valg på søndag. Vi skulle skifte formand i morgen, hvis det stod til mig. Kristian Jensen kan fint klare det job, siger lokalformanden i Vejen, Otto Ottosen, til Politiken.

Avisen har talt med omkring 40 tillidsfolk rundt om i landet. Af de adspurgte melder kun enkelte deres opbakning til Løkke, mens flere fortæller, at han er på nippet til at skulle væltes.

Ifølge medlem af regionsrådet i Midtjylland Ib Bjerregaard bør et dårligt EU-parlamentsvalg med tab af et mandat koste Løkke posten.

- Det vil være så stort et slag, at det ikke kan rettes op til folketingsvalget, siger Ib Bjerregaard til Politiken.

Med Lars Løkkes Rasmussens tidligere bilagssager in mente siger flere lige ud, at denne sag er absolut sidste chance, før de trækker deres støtte.

- En sag mere - så er det godt nok slut. Vi kan ikke gå ud og bede folk betale 300 kroner om måneden, og så bruger man pengene på sådan noget.

- Det er dybt forkasteligt. Jeg er 63 år og har arbejdet 40 år for Venstre. Jeg har aldrig oplevet sådan noget rod her, siger formanden for Venstre i Randers, Bent Olaf Nielsen, til Politiken.

Meldingen falder i direkte forlængelse af en opsigtvækkende Megafonmåling fortaget for Politiken og TV2. Den viser, at kun 51 procent af Venstres egne vælgere mener, at Lars Løkke Rasmussen er den rigtige formand frem mod næste valg.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...