Lars Løkke mister støtten fra Lemvig

Oprøret mod Løkke har nået den jyske vestkyst. Både kommuneforening og byrådsgruppe i Lemvig ønsker ny formand

Også i Vestjylland er tilliden til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ved at forsvinde.

Venstre i Lemvig vil således have Lars Løkke Rasmussen erstattet med Kristian Jensen som formand for partiet, erfarer Ritzau.

Det er både den lokale kommuneforening og byrådsgruppen i Lemvig, hvor Venstre har absolut flertal med 12 ud af 21 mandater, som har besluttet sig for at bakke op om ønsket om en ny formand.

Ifølge Jyllands-Posten er det summen af bilagssager med Løkke i hovedrollen, som er blevet for meget for vestjyderne.

Tidligere søndag har også Venstres kommuneforeninger i Ikast-Brande og Skanderborg valgt at slutte sig til de dele af partiet, der ønsker Løkke afsat som partiformand.

Den jyske modstand mod Lars Løkke Rasmussen blev sat i gang fredag, da Venstre i Viborg - anført af byrådsmedlem og EU-parlamentariker Jens Rohde - lagde afstand til Løkke og udpegede næstformand Kristian Jensen som det bedste bud på en ny formand.

Lørdag fulgte de lokale partiforeninger i Randers og Silkeborg efter med anbefalinger til Løkke om at trække sig, ligesom der også fra Vordingborg blev ytret ønske om en ny formand.

En række lokalforeninger har dog også i løbet af weekenden meldt ud, at man fortsat støtter Lars Løkke Rasmussen som Venstre-formand.

Det gælder blandt andet Allerød i Nordsjælland, Skive i Midtjylland og otte ud af 10 Venstre-foreninger på Fyn.

Dermed er fronterne trukket hårdt op for og imod Løkke, forud for at Venstres hovedbestyrelse med repræsentanter fra alle landets kommuneforeninger mødes på tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst