Lars Løkke mister støtten fra Lemvig

Oprøret mod Løkke har nået den jyske vestkyst. Både kommuneforening og byrådsgruppe i Lemvig ønsker ny formand

Også i Vestjylland er tilliden til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ved at forsvinde.

Venstre i Lemvig vil således have Lars Løkke Rasmussen erstattet med Kristian Jensen som formand for partiet, erfarer Ritzau.

Det er både den lokale kommuneforening og byrådsgruppen i Lemvig, hvor Venstre har absolut flertal med 12 ud af 21 mandater, som har besluttet sig for at bakke op om ønsket om en ny formand.

Ifølge Jyllands-Posten er det summen af bilagssager med Løkke i hovedrollen, som er blevet for meget for vestjyderne.

Tidligere søndag har også Venstres kommuneforeninger i Ikast-Brande og Skanderborg valgt at slutte sig til de dele af partiet, der ønsker Løkke afsat som partiformand.

Den jyske modstand mod Lars Løkke Rasmussen blev sat i gang fredag, da Venstre i Viborg - anført af byrådsmedlem og EU-parlamentariker Jens Rohde - lagde afstand til Løkke og udpegede næstformand Kristian Jensen som det bedste bud på en ny formand.

Lørdag fulgte de lokale partiforeninger i Randers og Silkeborg efter med anbefalinger til Løkke om at trække sig, ligesom der også fra Vordingborg blev ytret ønske om en ny formand.

En række lokalforeninger har dog også i løbet af weekenden meldt ud, at man fortsat støtter Lars Løkke Rasmussen som Venstre-formand.

Det gælder blandt andet Allerød i Nordsjælland, Skive i Midtjylland og otte ud af 10 Venstre-foreninger på Fyn.

Dermed er fronterne trukket hårdt op for og imod Løkke, forud for at Venstres hovedbestyrelse med repræsentanter fra alle landets kommuneforeninger mødes på tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.