Lars Løkke siger nej til reformtilbud

Lars Løkke Rasmussen afviser muligheden for at lave "en helhedsløsning" om en reformpakke med regeringen.

Lars Løkke siger nej til reformtilbud

Venstre kan ikke acceptere det udspil, som regeringen har lagt på forhandlingsbordet i bestræbelserne på at få en samlet reformpakke i hus.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, afviser, at partiet er med på den plan.

- En stor helhedsløsning lader sig ikke gøre, siger Lars Løkke Rasmussen (V).

- Det, man allerede har sagt til mig i et lukket rum, det reagerer jeg jo ikke pludselig anderledes på, ved at man siger det i fuld offentlighed, tilføjer Venstres formand.

Han hentyder til, at han allerede for nogle dage siden fik regeringens udspil, der blandt andet indeholder en milliard kroner til investeringer i infrastruktur, to milliarder til en uddannelsesfond og et tilbud om erhvervsskattelettelser for to milliarder kroner.

Venstre har ellers ønsket skattelettelser til erhvervslivet, og det har regeringen "lyttet til og imødekommet" med et forslag om erhvervsskattelettelser på to milliarder kroner, lyder det fra regeringen.

- To milliarder kroner i en erhvervsskattepakke. Det rækker ikke, slår Lars Løkke Rasmussen fast.

- For jeg ved jo - også fra det rum, jeg har været i - at prisen for at trylle sådan en erhvervsskattepakke frem, det er et bed med tidsler uden lige.

De "tidsler", Lars Løkke Rasmussen hentyder til i regeringens udspil, er blandt andet, at man efter hans mening "går til angreb på de unge boligejere, på pensionisterne og lader afgifterne stige".

Selv om Venstre ikke vil lægge stemmer til regeringens samlede reformpakke, lægger Lars Løkke Rasmussen op til, at man kan forhandle videre om en skatteaftale.

- Der er den vej, hvis man gerne vil have en skatteaftale før 1. juli, at man laver en aftale, hvor man nøjes med at rykke rundt med de brikker, man har, siger Lars Løkke Rasmussen og nævner førtidsreformen, reformer af overførselsindkomster og skattereformen.

/ritzau/