Lars Møller: - Vi skulle være streetsmarte

Topledelsen i OW Bunker var ifølge Lars Møller helt med på, at forretningen i Singapore skulle drives med en høj risikoprofil

AALBORG:Straffesagen mod den tidligere direktør for konkursramte OW Bunkers datterselskab i Singapore, Dynamic Oil Trading, Lars Møller, er torsdag igen i gang ved Retten i Aalborg.

- Du må spise dig ind i et marked med en højere risikoprofil med kunder og leverandører Der var mange selskaber i Singapore med lav kreditværdighed, og vi skulle være parate til at gå lidt længere med vores kreditlinjer.

Sådan forklarede Lars Møller her til formiddag om etableringen af OW Bunkers Singapore-selskab Dynamic Oil Trading (DOT) i 2012.

Ordene faldt under den straffesag, hvor OW Bunkers tidligere Singaporechef er tiltalt for mandatsvig for over 800 millioner kroner.

- Jeg var under pres om indtjening fra dag et, og Jim Pedersen sad ved knappen, forklarede han videre.

Forsøger at nedtone rolle

Lars Møller er tiltalt for mandatsvig, fordi han ifølge Anklagemyndigheden tillod en enkelt kunde i Singapore - Tankoil - at opbygge en gæld til DOT på over 900 millioner kroner, selv om Tankoils kreditramme hos DOT var på et rundt nul.

Men det var fuldstændig urealistisk at drive DOT’s forretning i Singapore, uden at en kunde af Tankoils størrelse havde lov til at skylde DOT penge.

- Sådan var handelsforholdene i Singapore, og det vidste alle. Jeg havde en forståelse med Jim Pedersen, som havde accepteret, at der blev givet kredit til Tankoil, sagde Lars Møller.

Lars Møller forsøger i øvrigt generelt at nedtone sin rolle i DOT’s kreditstyring.

- Mit mandat var at sørge for at udvikle forretningen og tage mig af personaleforholdene, men ikke at handle med olie og tage mig af økonomistyringen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.