Lars Olsen: Åge Hareide er motiverende og inspirerende

Malmö FF-træneren, der nævnes som kommende dansk landstræner, er omstillingsparat, siger Lars Olsen.

Malmö FF-træner Åge Hareide har de rette kvalifikationer, hvis han kommer til at efterfølge Morten Olsen som landstræner for fodboldlandsholdet.

Det mener landsholdets tidligere mangeårige anfører Lars Olsen, der i dag er landstræner for Færøerne.

- Åge er udadvendt og meget motiverende som træner. Man lytter, når han siger noget, fordi han er meget inspirerende, siger Lars Olsen, der fra 2000 til 2002 var assistent for Åge Hareide i Brøndby.

Lars Olsen påpeger, at Åge Hareide endnu ikke er udpeget som landstræner for Danmark, selvom flere medier onsdag erfarede, at det kommer til at ske.

Skulle den 62-årige nordmand ende med at få jobbet som Morten Olsens afløser, får det danske landshold imidlertid en rutineret og omstillingsparat træner.

- Han kom til Brøndby fra Helsingborg, som han lige havde gjort til svensk mester.

- Hans spillestil var meget lænet op ad Rosenborgs 4-3-3-spillestil under træner Niels Arne Eggen, som det danske landshold også har spillet under Morten Olsen. Men det var bare på en helt anden måde, lidt mere direkte.

- Undervejs i Brøndby-tiden fandt jeg ud af, at han var klar til at ændre sig. Da det ikke fungerede så godt, slog han over i 4-4-2, og det fungerede, siger Lars Olsen.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har lagt vægt på, at den kommende landstræner skal have erfaring og gerne kendskab til dansk fodbold.

- Han har erfaringen som spiller og træner, og han ved meget om dansk fodbold. Så han passer til de kriterier.

- Så er det næste spørgsmål, om han er den rigtige mand for Danmark. Og dér vil jeg sige; hvorfor ikke?

- Hvis han bliver dansk landstræner - og jeg siger udtrykkeligt hvis - så må det komme an på en prøve. En god træner bliver som regel målt på én ting, og det er resultaterne. Og dem kender vi først efter en kvalifikationsturnering, siger Lars Olsen.

Han peger på, at Åge Hareide har været med til at sikre nationale mesterskaber i både Danmark, Sverige og Norge med henholdsvis Brøndby, Helsingborg, Malmö FF og Rosenborg.

Derudover var Åge Hareide, der selv opnåede 50 A-landskampe, landstræner for Norge fra 2003-08.

- Han har været landstræner og klubtræner i tre forskellige lande med succes. Han er selvfølgelig også blevet fyret et par steder, og han stoppede også før tid for Norge.

- Men igen, det afhænger af resultaterne, om en træner er god eller dårlig for et hold i en given periode. Morten Olsen blev jo også fyret flere gange som klubtræner, men det betyder jo ikke, at man ikke kan få succes i det næste job, siger Lars Olsen.

Åge Hareide har siden sidste år været træner for Malmö FF, som han har ført til Champions League-gruppespillet to sæsoner i træk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.