Larsen er i Olsens kikkert

Nicolai Larsen brød endegyldigt igennem danskernes bevidsthed onsdag aften

Nicolai Larsen er for alvor røget ind på nethinden hos de danske fodboldfans efter sin indsats i Zagreb. Også Morten Olsen holder øje med ham. Foto: Ivan Klindic/Scanpix

Nicolai Larsen er for alvor røget ind på nethinden hos de danske fodboldfans efter sin indsats i Zagreb. Også Morten Olsen holder øje med ham. Foto: Ivan Klindic/Scanpix

AALBORG:Hans ro og udstråling på banen ligger milevidt over det, man kan forvente fra en målmand på bare 23 somre.

Men Nicolai Larsen er efterhånden en garvet veteran som målmand i den danske Superliga, og onsdag aften brød han endegyldigt igennem på landsplan med sin præstation for AaB i sejren på udebane mod Dynamo Zagreb, der sendte AaB videre i kvalifikationen til Champions League.

Og præstationen har også for alvor åbnet øjnene hos landstræner Morten Olsen, der bed mærke i: - at AaB havde en god målmand.

- Han har vist sig som en stabil målmand, og vi så jo, at han stod en pragtkamp i går. Ham har vi i kikkerten, kan jeg godt sige, udtaler Morten Olsen til TV3 Sport 1.

Selv tager Nicolai Larsen - ganske som sædvanlig - situationen og opmærksomheden med ophøjet ro. Selv da 15 unge drenge kom løbende efter hans bil på vej til torsdagens eftermiddagstræning på Hornevej, trak han bare let på smilebåndet.

- Det er da selvfølgelig rart at få lidt opmærksomhed. Men ellers fokuserer vi lige nu på at gøre det så godt som muligt mod FC Nordsjælland lørdag. Vi er trætte, men glade, sagde han efter træningen.

Garvet veteran

Nicolai Larsen kom til AaB allerede som 18-årig fra Lyngby, og da AaB i 2011 sagde farvel til Karim Zaza, blev han i en alder af bare 20 år forfremmet til positionen som førstekeeper. Derfor rundede han allerede i weekenden mod OB 100 superligakampe for AaB, og det er et højt tal for så ung en målmand.

- Det er jo også det, der er med til at give mig den ro. Aldersmæssigt er jeg jo nok stadig ung, men fodboldmæssigt er jeg jo næsten en garvet veteran, griner målmanden.

- I det hele taget gælder det jo for mange af vores spillere. Vi er et ungt hold, men der er masser af rutine. En spiller som Jakob Ahlmann nærmer sig også 100 superligakampe. Så vi tager dem på erfaringen, griner han igen.

Inden dagens lodtrækning har han ikke nogen ønsker.

- Vi er glade for, at vi nu er sikret et gruppespil, men frem for alt går vi efter Champions League. Det vil være stort, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.