Lasagne indeholdt 50 procent hest

Mere end halvdelen af kødet i lasagne solgt af en fynsk firma har vist sig at stamme fra heste

Foto Scanpix

Foto Scanpix

HELE LANDET: Lasagne solgt hos engrosvarehuset Metro i Danmark har vist sig at indeholde op til 50 procent hestekød. Det skriver Politiken.dk.

Metro har købt lasagnen hos den fynske fødevarevirksomhed Unimex Trading. Lasagnen er produceret i Ungarn af firmaet Gastronomia Italiana.

Unimex Trading nåede at sende 70 kilo af lasagnen, der blev solgt som oksekødslasagne, ud på markedet.

- For at have god samvittighed og kunne sove godt om natten, fik vi analyseret kødet i lasagnen, og det viste sig, at der er hestekød i. Så trak vi med det samme produktet tilbage, siger direktør Claus Larsen fra Unimex Trading til avisen.

Ifølge direktøren var de 45 kilo allerede solgt videre til forbrugerne, da man opdagede, at der var hestekød i lasagnen. De resterende 25 kilo er nu trukket tilbage.

Claus Larsen understreger, at lasagnen ikke er sundhedsfarlig. Faktisk kan man ikke udelukke, at kvaliteten af lasagnen har været højere end sædvanligt på grund af det højere indhold af hestekød.

- Hestekød er ikke usundt, men forbrugeren bliver jo vildledt, når der står oksekød på pakken, og der så er hestekød i. Så får du jo ikke det produkt, du har betalt for, siger Claus Larsen.

Inden en prøve afslørede hestekød i lasagnen, spiste Claus Larsen og hans familie selv lasagne fra det parti, der altså nu viser sig at indeholde hestekød.

- Vi har spist et par stykker af dem her i familien. De smagte rigtigt fint. Det var en god kvalitet, siger Claus Larsen til Politiken.dk.

Fødevarestyrelsen har, som reglerne dikterer, nu sendt en advarsel om lasagnen til det europæiske system, der overvåger farlige og vildledende fødevarer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.