Lasse Norman drømmer om sejre på landevejen

Det danske cykeltalent Lasse Norman Hansen drømmer stadig stort trods blandet succes på landevejen.

7. januar 2016 05:30

Det har været op og ned for cykeltalentet Lasse Norman Hansen, siden han i 2014 skrev kontrakt med Team Cannondale-Garmin for at forfølge drømmen på landevejen.

For efter stor succes på cykelbanen - med OL-guld i 2012 som den ultimative triumf - har den 23-årige fynbo haft det sværere, når bedrifterne skulle følges op på landevejen.

- Det har været lidt af en rutsjebanetur med gode tider og dårlige tider. Jeg synes, at jeg har lært en hel masse både på et personligt plan og et sportsligt plan.

- Men rent sportsligt har de seneste par år ikke været nogen succes for mig. Jeg havde forventet mere af mig selv, og det ved jeg, at mit hold også havde, siger Lasse Norman.

Stortalentet skrev i oktober kontrakt med det mindre hold Cult-Stölting og forlader dermed det amerikanske storhold, hvor ambitionerne ikke er blevet indfriet.

- Jeg drømmer om at vinde cykelløb på landevejen, som jeg også gjorde, da jeg var yngre. Jeg drømmer om at vinde de store cykelløb. Men fra at drømme om det og så til at gøre det, er der langt, lyder det fra Lasse Norman.

- Lige nu drømmer jeg bare om at komme på et hold, hvor jeg kan få chancen for at køre om det i de store løb.

Siden Lasse Norman skrev kontrakt med Cult-Stölting, har Cult trukket sig som sponsor for holdet. Derfor var der i en kort periode tvivl om, hvorvidt holdet måtte lukke.

Det bliver dog ikke nødvendigt, efter at holdet for nylig meddelte, at det professionelle kontinentalhold kører videre i 2016 som Stölting Service Group.

Men det er langt fra kun på landevejen, at Lasse Norman håber på at få succes i 2016. Foran sig har han også et OL i Rio, der gerne skal kaste medaljer af sig. Og den unge rytter håber, at han også efter OL vil få tid til karrieren på cykelbanen.

- Jeg er klar på at give landevejen et skud, men jeg vil ikke udelukke, at jeg også kommer til at køre på banen fremover, siger Lasse Norman.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...