EMNER

Lastbil-kontrol gav bøder for 500.000

Fusk med dokumenter og køre-hviletidsregler gav bøder for en halv million

Arkivfoto: Peter Mørk

Arkivfoto: Peter Mørk

HELE LANDET: 500.000 kroner på bødeblokken, tre tilfælde af piratkørsel, 111 brud på hvilereglerne og to udenlandske chauffører, der endte i fængsel.

Det var en del af resultatet, da politiet i sidste uge tjekkede lastbiler. Her blev der set nærmere på 42 danske og 125 udenlandske lastbiler, skriver Fagbladet 3F.

De to største fangster udløste bøder på 172.000 kroner og 90.000 kroner. Den største bøde gik til en træt makedonsk chauffør, der havde kørt alt for længe i en bulgarsk lastbil. Her endte turen i et dansk fængsel.

Den anden store bøde gik til en estisk chauffør og hans vognmand. Chaufføren blev taget med falske ferieerklæringer. Også han havde brudt reglerne om køre- og hviletid. Den sag endte desuden med ubetinget fængsel i 30 dage.

- Resultatet af kontrollerne kan ikke bruges til at skære nogen over en kam. For kreativiteten kan være stor hos både hos danske og udenlandske chauffører, og heldigvis møder vi jo også mange, der overholder reglerne, forklarer Jørn Pakula Andresen, der er vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Tungtvognssektion.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.