Lastbiler indtaget af elever

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Eleverne opdagede, at det kan være svært at se trafikanter helt tæt på for lastbilchaufførerne.

trafikulykker skal forebygges med viden - det var udgangspunktet, da AMU Nordjylland for nylig besøgte Tofthøjskolen i Storvorde, hvor eleverne blev undervist i, hvordan man skal færdes i trafikken, og ikke mindst hvad en lastbilchauffør rent faktisk kan se, når han sidder i førerhuset i en lastbil. Faglærere og elever fra AMU Nordjylland havde nemlig tre store lastbiler med til Tofthøjskolen, og alle folkeskoleeleverne fik lov til at prøve at sidde i førerhusene, hvilket vakte stor begejstring hos eleverne.

Oppe i førerhusene hørte børnene om lastbilens mange funktioner, og de kunne stille alle de spørgsmål, der måtte melde sig. Vigtigst af alt fik de med egne øjne set, hvor lidt en chauffør reelt kan se deroppe fra. Et område uden for lastbilen blev markeret med kegler, og det blev helt tydeligt for børnene, hvor svært det er for en chauffør at se, hvis der står en person inden for det markerede område.

Så ud over at få sig en på opleveren, fik folkeskoleeleverne også fået en større forståelse for, hvorfor det er vigtigt at orientere sig og passe godt på sig selv i trafikken. Gori

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.