EMNER

Latterligt med bøde på 800 kr.

Forældre til dreng, der blev forbrændt i SFO’en, forstår ikke, at gerningsmanden slipper så billigt

Magnus - sammen med sin mor, Liv Durhuus, og sine søskende - efter at han kom hjem fra Rigshospitalets brandsårsafdeling. Arkivfoto: Peter Mørk

Magnus - sammen med sin mor, Liv Durhuus, og sine søskende - efter at han kom hjem fra Rigshospitalets brandsårsafdeling. Arkivfoto: Peter Mørk

THISTED:- Det er et latterligt beløb. Så kunne de ligeså godt have ladet være med at straffe ham.

Det er reaktionen fra Liv Duurhus, mor til den nu syv-årige Magnus. Han blev alvorligt forbrændt i ansigtet, da der en dag i januar skulle være bålhygge ved skolefritidsordningen på Østre Skole i Thisted. Bålet ville ikke rigtig tænde, hvorefter en ung pædagogmedhjælper hentede en flaske rensebenzin og hældte det på bålet.

Magnus blev fløjet til brandsårsafdelingen på Rigshospitalet i København. Men i første omgang forsøgte personalet selv at behandle brandsåret.

Ifølge Kåre Skjæveland, chefanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, slipper pædagogmedhjælperen med en bøde, fordi forbrændingen trods alt ikke var så alvorlig.

- Lykkeligvis får han ikke varige mén. Ellers havde der været mulighed for en frihedsstraf, siger Kåre Skjæveland.

Liv Duurhus er imidlertid ikke enig i, at Magnus - der fyldte syv i februar - nødvendigvis slipper så heldigt. Psykisk er han i hvert fald stærkt præget af episoden.

- Han går i panik over et levende lys, og hvis han ser røg op af en skorsten, tror han at det er en ildebrand, fortæller hun.