Laudrup bekræfter: Får Wieghorst som assistent

Swansea-manager Michael Laudrup får Morten Wieghorst som sin assistent frem til sommeren 2014.

7. februar 2013 19:04 - Opdateret 7. februar 2013 19:06

Laudrup bekræfter: Får Wieghorst som assistent

Michael Laudrup bekræfter i et interview med politiken.dk, at han får den danske U/21-landstræner Morten Wieghorst som sin assistent-manager i Swansea.

- Som træner i Brøndby havde jeg Wieghorst i truppen som en meget engageret spiller.

- Siden er han blevet træner, har den rigtige licens, men ikke mindst - og det er vigtigt i det samarbejde, vi skal have - har Wieghorst selv været cheftræner i flere sæsoner (FC Nordsjælland, red.).

- Det betyder, at han er vant til at træffe beslutninger og tage ansvar, og det vil give vores diskussioner om holdets træning og taktik større dybde, siger Michael Laudrup til politiken.dk.

Ansættelsen af Wieghorst - kontrakten gælder frem til sommeren 2014 - betyder, at Dansk Boldspil-Union (DBU) skal finde en ny U/21-landstræner. Det job har Wieghorst haft de seneste to år.

- Når jeg ansætter en assistant-manager netop nu, så skyldes det, at jeg har været tilpas længe i klubben og kan se, hvad vi har brug for.

- Og så er det i øvrigt bedst at gøre den slags, når tingene går godt - det giver tid til grundige overvejelser, og man undgår at handle i panik, forklarer Michael Laudrup.

Den danske manager, der er i gang med sin første sæson i Swansea og Premier League, har haft fire kandidater til samtale.

Foruden Wieghorst var det blandt andre også John "Faxe" Jensen, som tidligere har været Laudrups assistent i både Brøndby og spanske Getafe.

- Jeg havde fire kandidater inde i billedet til dette job som assisterende manager, og John "Faxe", som jeg havde et fantastisk samarbejde med i Brøndby, var naturligvis en af dem.

- Men når jeg alligevel valgte at se bort fra "Faxe", så skyldes det, at han er engageret i Brøndby. Og jeg ville ikke bringe ham i den situation, at han pludselig skulle vælge mellem mig og hjerteklubben.

- Så noget nyt samarbejde bliver der ikke tale om i denne omgang, siger Laudrup med henvisning til, at Faxe for tiden er konsulent i kriseramte Brøndby.

Laudrup fortæller, at alle fire kandidater har erfaring fra og indsigt i britisk fodbold, og at de også alle fire har optrådt i rollen som cheftræner. 41-årige Wieghorst har selv spillet i Skotland for Dundee FC og Celtic.

- Jeg er meget glad for Wieghorsts beslutning. Jeg får en rigtig god mand herover, siger Laudrup.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...