Udland

Lav deltagelse ved Egyptens præsidentvalg

Præsidentvalget i Egypten er slut. Valgdeltagelsen var lav, da mange unge blev hjemme.

Lav deltagelse ved Egyptens præsidentvalg

Valgtilforordnede er gået i gang med at tælle stemmer op efter anden og afgørende runde ved præsidentvalget i Egypten lørdag og søndag.

Valgdeltagelsen var ifølge iagttagere lavere end ved første runde af valget, hvor kun 46 procent af landets 50 millioner stemmeberettigede mødte frem.

Valget er et opgør mellem den religiøse Mohammed Mursi fra Det Muslimske Broderskab og Ahmed Shafiq, der var premierminister under den tidligere leder Hosni Mubarak.

Talsmænd for begge kandidater sagde umiddelbart efter, valgstederne lukkede, at deres kandidat havde fået flest stemmer.

Vælgerne skulle pege på en afløser for Hosni Mubarak, der blev væltet fra præsidentposten efter et folkeligt oprør i februar i fjor efter 30 år ved magten.

Valget blev afholdt midt i en bitter strid mellem militærrådet og Det Muslimske Broderskab, efter at rådet har opløst parlamentet. Det skete torsdag i forlængelse af, at landets forfatningsdomstol erklærede parlamentsvalget i vinter for ugyldigt.

Det Muslimske Broderskab nægter at anerkende opløsningen af valget, og broderskabet kræver i stedet en folkeafstemning om beslutningen.

Militærrådets beslutning ses af iagttagere og de fleste folkevalgte politikere som et regulært statskup, hvor Mubaraks gamle garde af politikere og militæret forsøger at tilbageerobre magten i landet.

Der er usikkerhed om, hvornår resultatet af præsidentvalget ligger klart. Prognoser kan ventes mandag. Ifølge oplysninger fra den centrale valgkommission kommer resultatet onsdag eller torsdag.

/ritzau/AFP