Lav dine egne supersunde spirer

De hjemmedyrkede spirer smager som regel meget bedre og er mere friske, end dem man køber i butikkerne.

Mungbønner bliver til det vi kender som bønnespirer.

Mungbønner bliver til det vi kender som bønnespirer.

De fleste børn synes også, at det er sjovt at følge med i, hvad det lille frø udvikler sig til. Det minder lidt om så karse i æggebakker. Billigt og nemt Spirer er en billig spise, og for at dyrke dem behøver du kun et syltetøjsglas, en rist eller en si, nogle frø og vand. Du kan dyrke mange forskellige frø f.eks. Lucerne Kikærter Mungbønner (bliver til bønnespirer) Bukkehornsfrø Hørfrø Hvedekorn Azukibønner OBS Vær opmærksom på at ganske få frø, bliver til ret mange spirer! Sådan gør du De første par dage ligger frøene i rigeligt med vand. Syltetøjsglasset stilles et mørkt sted og vandet udskiftet et par gange om dagen. Derefter ligger du dem på en rist eller si, så det overskydende vand kan løbe fra. Her ligger de til spiren er som ønsket, klar til at spise. De må ikke udtørre og skal stadig fugtes med vand et par gange om dagen, men må ikke være "for våde", da de så risikerer at rådne. Små frø har deres eget liv, så de vil ikke altid spirer i samme tempo. Så hold øje med dem. Man kan købe billige små spirebakker i de fleste helsekostbutikker og nogle større udgaver på planteskolerne. Spirerne smager lækkert i salaten og kan også kommes i wokken, krydret med lidt salt, peber og evt. tamari. Velbekomme.