Overenskomster

Lave lønstigninger på transportområdet

Aftale på plads for 25.000 chauffører, lagerarbejdere og renovationsarbejdere

Tusinder af chauffører har fået ny overenskomst - med lave lønstigninger. Arkivfoto Grete Dahl

Tusinder af chauffører har fået ny overenskomst - med lave lønstigninger. Arkivfoto Grete Dahl

DANMARK:Omkring 25.000 chauffører, lagerarbejdere og dagrenovationsarbejdere har tidlig lørdag morgen fået fornyet deres overenskomst, efter at 3F Transportgruppen og Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik (ATL) er nået til enighed.

Parterne blev enige om en ny overenskomstaftale, der løber over de næste tre år, oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at normallønnen stiger med 2,10 kroner i timen 1. marts 2014. Lønnen stiger 2,25 kroner i 2015 og 2,40 kroner i timen i 2016.

Derudover kan ufaglærte medarbejdere uddanne sig videre til faglærte, og medarbejdere kan få støtte fra Handels-, Transport- og Servicesektorens Kompetenceudviklingsfond til screening forud for ordblindeundervisning og forberedende voksenundervisning.

- Det er vores opfattelse, at begge parter har vist stor velvilje og mod undervejs i forløbet.

- Med den modernisering af overenskomsten, der ligger nu, har vi bevist, at det kan lade sig gøre at modernisere og fremtidssikre overenskomsten til fordel for både virksomhederne og deres medarbejdere, siger branchedirektør i ATL Anne Winfeldt Trolle i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst