Lave lønstigninger på transportområdet

Aftale på plads for 25.000 chauffører, lagerarbejdere og renovationsarbejdere

Tusinder af chauffører har fået ny overenskomst - med lave lønstigninger. Arkivfoto Grete Dahl
Overenskomster 1. marts 2014 09:19

DANMARK: Omkring 25.000 chauffører, lagerarbejdere og dagrenovationsarbejdere har tidlig lørdag morgen fået fornyet deres overenskomst, efter at 3F Transportgruppen og Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik (ATL) er nået til enighed.

Parterne blev enige om en ny overenskomstaftale, der løber over de næste tre år, oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at normallønnen stiger med 2,10 kroner i timen 1. marts 2014. Lønnen stiger 2,25 kroner i 2015 og 2,40 kroner i timen i 2016.

Derudover kan ufaglærte medarbejdere uddanne sig videre til faglærte, og medarbejdere kan få støtte fra Handels-, Transport- og Servicesektorens Kompetenceudviklingsfond til screening forud for ordblindeundervisning og forberedende voksenundervisning.

- Det er vores opfattelse, at begge parter har vist stor velvilje og mod undervejs i forløbet.

- Med den modernisering af overenskomsten, der ligger nu, har vi bevist, at det kan lade sig gøre at modernisere og fremtidssikre overenskomsten til fordel for både virksomhederne og deres medarbejdere, siger branchedirektør i ATL Anne Winfeldt Trolle i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Se mere her

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...