Lavere brændstofpriser pynter på resultatet i Maersk Line

Presset på fragtraterne koster hos Maersk Line, som til gengæld nyder godt af lavere oliepriser.

Mens det er blevet sværere at tjene penge på at fragte containere over verdenshavene, kan containerrederiet Maersk Line til gengæld lune sig ved, at olieprisen gør det billigere at fylde brændstof på selskabets gigantskibe.

I andet kvartal 2015 var Maersk Lines gennemsnitlige fragtrater på 2246 dollar per 40-fods container (feu), hvilket var markant lavere end prisen på 2585 dollar i samme kvartal sidste år. Det fremgår af Maersk Lines regnskab for andet kvartal 2015.

Til gengæld faldt priserne på skibsbrændstof - bunker - med 40,1 procent set mod andet kvartal for et år siden takket være det store fald i oliepriserne.

A.P. Møller-Mærsks flagskib, Maersk Line, som er verdens største containerrederi, klarede sig da også bedre i andet kvartal 2015, end analytikere, der følger selskabet, havde ventet.

Driftsindtjeningen faldt godt nok til 998 millioner dollar før af- og nedskrivninger fra 1024 millioner dollar i samme kvartal af 2014.

Til gengæld var indtjeningen højere end forudset i markedet. Der var ventet et driftsoverskud på 943 millioner dollar ifølge Ritzau Estimates, som indsamler estimater fra analytikere.

Resultatet blev skabt på baggrund af en omsætning på 6263 millioner dollar i årets andet kvartal. Det var et fald fra 6902 millioner dollar for et år siden, mens der var ventet 6294 millioner dollar ifølge estimaterne.

På bundlinjen havde Maersk Line et kvartalsoverskud på 507 millioner dollar. Der var forudset 482 millioner dollar i markedet.

For 2015 forventer Maersk Line fortsat at overgå 2014-resultaterne, som bød på et underliggende overskud på 2,2 milliarder dollar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.