Laveste asyltal i knap et årti tilfredsstiller ikke DF

Stramningerne skal trækkes ud af udlændingeminister Inger Støjberg for tiden, mener Dansk Folkeparti.

Der kommer stadig for mange asylansøgere til Danmark, mener DF. Selv om antallet af asylansøgere sidste år var det laveste siden 2008. Foto: /ritzau/Olufson Jonas/arkiv

Der kommer stadig for mange asylansøgere til Danmark, mener DF. Selv om antallet af asylansøgere sidste år var det laveste siden 2008. Foto: /ritzau/Olufson Jonas/arkiv

Selv om antallet af asylansøgere i Danmark sidste år var det laveste i ni år, så er Dansk Folkeparti ikke tilfreds.

Det siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), efter at nye tal viser, at knap 3500 personer søgte asyl i Danmark sidste år.

Ikke siden 2008 har så få søgt asyl her i landet, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Men det får ikke støttepartiet til at stoppe sin jagt på nye stramninger af udlændingepolitikken, så asyltallet kan komme endnu længere ned.

- Vi synes stadigvæk, at det samlede antal er for voldsomt, siger Martin Henriksen.

- Vores politik er, at man slet ikke bør kunne få asyl i Danmark, hvis man kommer fra et sikkert land. Så vi skal ned på nul, hvis vi skal helt i mål.

Helst så DF, at man slet ikke kunne søge asyl ved den danske grænse. Men hvis det ikke kan blive en realitet, foreslår partiet blandt andet krav om, at flygtninge skal være selvforsørgende for at kunne få familiesammenføring.

- Der er en række ting, man kan ændre på. Men vi skal godt nok hive hver eneste stramning ud af ministeren her for tiden, siger Martin Henriksen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) udtaler i en pressemeddelelse om sidste års asyltal:

- Jeg er ikke i tvivl om, at vores stramme kurs i udlændingepolitikken er blevet kendt langt ud over vores landegrænser, og det var præcis den effekt, jeg ønskede.

Men ministeren bør altså ikke hvile på laurbærrene, lyder det fra støttepartiet:

- Det er godt. Men det er ikke godt nok, siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: Det er jo langt fra alle, der søger asyl, som faktisk får det. Kun 35 procent fik asyl sidste år. Hvad er problemet ved, at folk søger asyl, hvis dem, der ikke har krav på beskyttelse, alligevel får afslag?

- Det er rigtigt, at ud over at antallet af asylansøgere er faldet, så er den andel, der får asyl, også faldet. Det er to gode ting.

- Men når man kommer til Danmark og får afslag på asyl, så er man inde i landet. Så opholder man sig i Danmark og begår måske kriminalitet og skaber utryghed.

- Derfor er målsætningen at få både anerkendelsesprocenten og antallet, der søger asyl, længere ned, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.