Leasing: Bilka-buler koster tusindvis af kroner

Flere end hver anden leasingtager får ubehagelig efterregning på flere tusinde kroner, når bilen afleveres, viser undersøgelse

Jens Sønderup
Ridser og lakskader på kofangere er blandt de hyppigste årsager til, at mange får en efterregning, når leasingbilen skal afleveres, viser en gennemgang af FDM. Foto: Colourbox
3. januar 2016 11:08

DANMARK: For at have det gode overblik over biludgifterne og undgå uventede regninger, foretrækker et stigende antal danskere at privatlease deres bil. Men når kontrakten indgås, tænker mange ikke over, at der forude ofte venter ubehagelige og halvstore efterregninger.

Bilka-buler, beskidte sæder og stenslag kan nemlig gøre det dyrt at aflevere leasingbilen tilbage, når leasingperioden udløber. FDM gennemgår årligt omkring 3000 privatleasede biler for skader, før de leveres tilbage. En nøjere undersøgelse af 118 af dem viser, at der ved mere end hver anden bil (69 biler) måtte skrives en ekstraregning som afslutning på leasingperioden.

Gennemgangen af de 118 biler viste, at det i gennemsnit kostede 4.288 kroner at aflevere en bil med skader. Et gennemsnit, der stemmer overens med de øvrige tal for FDMs kontrol i forbindelse med aflevering af private leasingbiler.

- Det er naturligvis ærgerlige penge. Ikke mindst, hvis efterregningen kommer som en overraskelse. Set over en leasingperiode på tre år svarer beløbet dog ikke til mere end godt 100 kr. pr. måned og altså kun, hvis der er skader på bilen. forklarer afdelingschef i FDM, Per Alkestrup.

Det er særligt ridser og lakskader på bilens kofangere og fælge samt stenslag på ruderne og de såkaldte ”Bilka-buler”, der er årsag til de ekstra regninger. Derfor bør man altid gå bilen nøje igennem, eventuelt med en uvildig fagmand, inden den afleveres. På den måde kan man få overblik over, hvad man kan forvente at skulle betale, men også have mulighed for selv at få skaderne udbedret til en lavere pris end leasingselskabets.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...