Udland

Lech Walesa lægger sig ud med homoseksuelle

Polens folkehelt og tidligere præsident, Lech Walesa, vil placere bøsser i parlamentet bag en mur.

Lech Walesa lægger sig ud med homoseksuelle

69-årige Lech Walesa har hidset liberale polakker op.

Walesa, modtager af Nobels fredspris, tidligere polsk præsident fra 1990 til 1995 og fagforeningsleder, der satte sig op mod det gamle kommuniststyre, har i et tv-interview sagt, at homoseksuelle medlemmer af Polens parlament bør placeres bag en mur.

- Ingen minoritet bør kravle over majoriteten. Homoseksuelle bør endda sidde bag en mur og ikke oppe foran, siger Walesa i et interview med tv-stationen TVN 24, der har spurgt ind til hans holdning til homoseksuelles rettigheder.

Hans bemærkninger har udløst vrede flere steder, herunder hos Ryszard Nowak, tidligere konservativt medlem af parlamentet.

Han har nu meldt Walesa til anklagemyndighedens kontor og beskyldt den tidligere præsident for at fremme had mod seksuelle minoriteter.

Robert Biedron er parlamentsmedlem og bøsse, og han har inviteret Walesa til at tage en diskussion om homoseksuelles rettigheder.

- Walesa var en helt. Jeg drømmer om at møde Walesa og tale med ham om det, siger han til TVN 24.

- Jeg tror ikke, at Walesa er klar over, hvilket samfund vi har nu, tilføjer han.

Det polske samfund, der traditionelt er katolsk, ligger i disse år i en stor diskussion om blandt andet religion og homoseksuelle.

Bøssers rettigheder, abort og kirkens rolle er centrale spørgsmål, der optager polakkerne i en tid, hvor de yngre generationer søger et mere sekulært samfund, mens der er dybere religiøse rødder i den ældre generation.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden