Ledende efterforsker bliver taget af Pistorius-sagen

Hilton Botha skal ikke længere lede efterforskningen af drabet på Reeva Steenkamp. Har selv en verserende sag.

Ledende efterforsker bliver taget af Pistorius-sagen

Det har ikke skortet på drama i sagen om atletikstjernen Oscar Pistorius' drab på kæresten Reeva Steenkamp, men torsdag tog sagen yderligere en drejning.

Lederen af politiets efterforskning i sagen, Hilton Botha, er blevet pillet af sagen. I stedet skal et nyt team overtage ansvaret for politiets arbejde med at fremskaffe og undersøge beviser i sagen.

Det fortalte politikommissær Riah Phiyega på et pressemøde, som blev afholdt kort efter, at dagens retsmøde sluttede. Ny mand i spidsen for efterforskningen bliver generalløjtnant Vineshkumar Moonoo, der tidligere har været ansat i politiet.

Beslutningen skyldes, at en sag, hvor Botha sammen med to kolleger er sigtet for syv drabsforsøg, er blevet genåbnet.

Den blev oprindeligt lukket i 2011, men politiet har altså fundet grund til at tage den frem fra arkivskabet igen.

Sagen, hvor Hilton Botha er blandt de anklagede, stammer tilbage fra 2009, hvor han og kollegerne affyrede skud mod en minibus med syv passagerer, der var mistænkte i en mordsag og som ikke ville stoppe. Politifolkene skulle angiveligt have været berusede.

Den blev genåbnet 4. februar, altså 10 dage inden Oscar Pistorius skød og dræbte sin kæreste. Alligevel valgte politiet i første omgang at lade Botha lede efterforskningen af drabet.

- Vi blev først i går klar over, at Botha er anklaget for syv tilfælde af drabsforsøg, og at han skal for retten i maj, forklarede anklager Gerrie Nel, da torsdagens retsmøde begyndte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst