Udland

Leder af Det Muslimske Broderskab idømt livsvarigt

Domstol i Kairo har dømt lederen af Det Muslimske Broderskab, Mohamed Badie, til livsvarigt fængsel.

En egyptisk domstol dømte lørdag lederen af Det Muslimske Broderskab Mohamed Badie og andre prominente islamistiske ledere til livsvarigt fængsel for et angreb på en politistation i 2013, oplyser juridiske kilder i Kairo.

Angrebet på politistationen var et led i en kæde af voldelige optøjer, som rystede landet efter hæren havde fjernet den folkevalgte islamististiske præsident Mohamed Mursi fra magten efter masseprotester mod hans styre i juni 2013.

Fremtrædende ledere fra Det Muslimske Broderskab som Mohamed El-Beltagy og den islamistiske præst Safwat Hegazy fik også domme på livsvarigt fængsel lørdag.

Mursi har for nylig anket en dødsdom til landets højesteret. Han var sammen med Badie blandt flere end 80 andre dødsdømt i en sag om en fangeflugt i 2011.

De to tidligere politiske topledere er samtidig dømt til fængsel på livstid i en sag om sammensværgelser med grupper i udlandet.

Mursi og Badie er blandt andet dømt for at udføre spionage på vegne af den palæstinensiske gruppe Hamas, libanesiske Hizbollah og Iran. Flere andre medlemmer af organisationen, herunder et ledende medlem - Khairat el-Shater - er dømt til døden for disse konspirationer.

Mursi står anklaget og er allerede dømt i flere andre sager, efter han blev fjernet fra præsidentposten af militæret i 2013.

Siden 2013 har styret i Egypten knust Det Muslimske Broderskab, som vandt det første demokratiske valg i landet efter ekspræsident Hosni Mubaraks fald i 2011.

Styret i Egypten har erklæret broderskabet for en terrororganisation.

Myndighedernes opgør med broderskabet har kostet flere end 1400 mennesker livet, mens 40.000 ifølge Human Rights Watch sidder varetægtsfængslet.

Mange af retssagerne mod broderskabets medlemmer er afviklet i lyntempo og tilsyneladende uden chance for at føre et forsvar.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.