Udland

Leder af muslimsk broderskab idømmes fængsel på livstid

Flere topfigurer i Det Muslimske Broderskab er dømt efter blodigt sammenstød kort før ekspræsidents fald.

Lederen af Det Muslimske Broderskab er lørdag idømt fængsel på livstid for tilskyndelse til drab på anti-islamistiske demonstranter i 2013 ifølge egyptiske medier.

Mohammed Badie har været både tiltalt og dømt i andre sager, siden militærstyret i Egypten i sommeren 2013 væltede præsident Mohamed Mursi og knuste broderskabets ledelse og støtter.

Ud over organisationens leder er også hans to viceledere og tidligere formand for Egyptens parlament Saad al-Katatni blevet dømt i sagen.

Domstolen i Kairo har desuden stadfæstet fire dødsdomme fra december sidste år mod medlemmer af Det Muslimske Broderskab for skyld i samme sag.

Dommene, som omhandler blodige sammenstød i Kairo sommeren 2013, kan ankes.

Ifølge vidner skulle anti-islamistiske demonstranter have kastet brandbomber imod Det Muslimske Broderskabs hovedkvarter i hovedstaden, mens medlemmer af organisationen skød med skarpt mod dem.

Ni personer blev dræbt ved episoden.

Demonstranterne havde krævet Mohamed Mursis afgang. Den kom tre dage senere, da militæret fjernede den demokratisk valgte præsident fra posten, efter at han havde siddet i et år.

Militærstyret forklarede, at afsættelsen skete efter folkets ønske, og der var sandt nok en massiv modstand mod Det Muslimske Broderskab på det tidspunkt.

Organisationen blev beskyldt for at ændre forfatningen til egen fordel og for reelt at krænke det demokrati, som de politiske medlemmer af organisationen var valgt til at varetage.

Også Mursi er tiltalt i flere sager, og han risikerer dødsstraf.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.