Leder efter marker i byen

Aalborg-delegation har fået noget at tænke over efter landsstævne i Esbjerg

Foto: Henning Bagger

Foto: Henning Bagger

AALBORG:24.000 mennesker fylder temmelig meget.

Det er en af de erfaringer, delegationen fra Aalborg Kommune har taget med hjem efter at have overværet DGI’s landsstævne i Esbjerg.

Aalborg skal være vært for stævnet i 2017, og ifølge eventchef Søren Thorst kan byen lære meget af Esbjerg.

- Vi har set og oplevet en masse ting. Det betyder, at vi allerede nu ved, at nogle af de ting, vi oprindeligt havde regnet med, ikke kan lade sig gøre, forklarer han.

Vil være i midtbyen

Aalborg satser fortsat på at samle så mange af landsstævnets aktiviteter og opvisninger som muligt omkring havnefronten og midtbyen. Men belært af erfaringerne fra Esbjerg kan man allerede nu se, at det er urealistisk at skaffe plads til alle deltagerne ved at indrette Fjordmarken til campingplads.

- Vi har også andre arealer, som kan tages i brug. Det skal bare være så tæt på bymidten som muligt, så nu må vi ud at lede. Det kan for eksempel være, vi kan supplere arealerne på Fjordmarken med Mølleparken. Vi vil fortsat gerne have så mange af deltagerne på det samme areal som muligt, for det giver os nogle stordriftsfordele, da det ellers er ret dyrt at indrette flere midlertidige campingpladser, siger Søren Thorst.

Aalborg skal være anderledes

Delegationen fra Aalborg bestod både af folk med forstand på trafik, parker, elektricitet, kloakering og sikkerhed. Og de har alle sammen fået noget at tænke over efter oplevelserne i Esbjerg.

- Noget af det, som bliver en stor udfordring, er bespisningen af så mange mennesker. I Esbjerg havde de lavet et telt, hvor der var plads til, at 15.000 kunne spise på samme tid, og det var både flot og fantastisk, forklarer Søren Thorst.

Han understreger, at Aalborg naturligvis ikke skal kopiere hele konceptet fra Esbjerg. Det er nemlig vigtigt, at landstævnet i 2017 bliver en ny og anderledes oplevelse.

- Det er også derfor, at vi har lagt vægt på, at vi vil bruge havnefronten og midtbyen, siger Søren Thorst.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.