Ledere er udpeget

11 SFO-ledere skæres ned til fire

Hans Jørgen Bæk - bliver distriktsskoleleder for Hjallerup, Flauenskjold og Klokkerholm Skoler. Arkivfoto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Hans Jørgen Bæk - bliver distriktsskoleleder for Hjallerup, Flauenskjold og Klokkerholm Skoler. Arkivfoto: Kurt Bering Kurt Bering

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Så er spændingen udløst. De fire SFO-ledere og de sidste to distriktsledere på skolerne blev fredag eftermiddag udpeget.

De fire nye SFO-ledere bliver Dorte Svendsen, Hedegårdsskolen, Jane D. Mortensen fra Søndergades Skole, Tina Højgaard fra Dronninglund Skole og Pia B. Jensen fra Hjallerup skole.

- De fire ledere tiltræder deres nye job 1. marts. Det er ikke besluttet i hvilket skoledistrikt de fire ledere skal placeres, fortæller Brønderslev Kommunes skolechef Carsten Otte.

Den ny ledelsesstruktur, hvor 11 SFO-ledere bliver skåret ned til fire, følger de nye skoledistrikter.

Brønderslev Nord omfatter SFO’erne på Hedegårdsskolen og Toftegårdsskolen i Jerslev samt Thise Landsbyordning. Brønderslev Syd omfatter SFO’erne på Skolegades Skole, Søndergades Skole og Ø. Brønderslev Centralskole. Distrikt Hjallerup består foruden af SFO’erne på Hjallerup Skole af SFO’en i Klokkerholm og Landsbyordningen i Flauenskjold. Endelig består Distrikt Dronninglund af SFO’erne i Dronninglund og Asaa. Der skal i hvert skoledistrikt senere udpeges en afdelingsleder og koordinator.

Karen Mette Christensen, der er leder af SFO’en på Toftegårdsskolen, har valgt at stoppe til sommer.

Carsten Otte kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse noget om de andre SFO-ledere, der er i dag.

De fire SFO-ledere vliver en del af skoleledelsesteamene.

Der er også udpeget yderligere to distriktsledere til folkeskolerne. Carl-Otto Borup, der kommer fra en stilling som uddannelseschef på Tech College i Aalborg.

Hans Jørgen Bæk, der i dag er skoleleder på Hjallerup Skole, bliver distriktsleder for Hjallerup, Klokkerholm og Flauenskjold.

Tidligere er Christian Bak udpeget til fællesskoleleder for Hedegårdsskolen, Thise Skole og Toftegårdsskolen. Ligeledes står det klart, at Steen Jensen bliver distriktsleder for Distrikt Dronninglund, der foruden Dronninglund Skole omfatter Asaa Skole.

Den næste fase bliver en placering af skoleledere, viceskoleledere og afdelingsledere. Der skal være en proces, hvor Carsten Otte gennemfører samtaler med alle ledere. Der foretages en såkaldt Garuda profiltest til at understøtte processen.

- Målet er, at vi skal have skabt fire super-kompetente ledelsesteam i Brønderslev Kommune i de fire nye skoledistrikter. - Denne proces ventes afsluttet i februar. Økonomiudvalget har truffet beslutning om, at alle skoler fra 1. august 2916 får en fast daglig leder tilknyttet.

- Det er vigtigt, at alle skoler har mindst én leder, der kender børn, forældre og medarbejdere samt den lokale kultur på skolen.

Den ny struktur er en følge af byrådets beslutning i september om at etablere fire skoledistrikter i kommunen.

- De øverste ledere er fundet gennem åbne opslag. Det er efter min mening afgørende, at der er tale om en åben proces. Vi har i fællesskab peget på de bedst egnede ledere til at løse opgaven.

- Det betyder, at der har været en ansættelsesprocedure for de to skoledistrikter. Ansættelsesudvalgene har bestået af forældre-repræsentanter, medarbejdere og ledere fra hver skolebestyrelse samt personalechef Jens Christian Platen og skolechef Carsten Otte.

Ved den ny struktur på SFO-området spares 1,5 millioner kr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.