Arbejdsløshed

Ledige uddannes til nye jobs

Udbetaling Danmark vil samarbejde med jobcenter og erhvervs-skoler, når nye jobs skal besættes fra september 2012

Udbetaling Danmarks cirka 180 ansatte får kontorer her i den tidligere Told og Skatbygning i Frederikshavn. Foto: Peter Broen.

Udbetaling Danmarks cirka 180 ansatte får kontorer her i den tidligere Told og Skatbygning i Frederikshavn. Foto: Peter Broen.

Det nye Udbetaling Danmarks afdeling i Frederikshavn vil gå i dialog med kommunens jobcenter og erhvervsskolerne for at sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft. Det nye center, der åbner i oktober 2012, vil få brug for op mod 90 nye ansatte, som skal findes eksternt. Nyansættelserne vil ske i september 2012 og i starten af 2013. Resten af de i alt 180 ansatte i Udbetaling Danmark Frederikshavn forventes at blive overført fra kommunerne. Det er ATP, der står bag Udbetaling Danmark, og her oplyser personaleansvarlig underdirektør Torben Christiansen, at man nu skal i gang med at undersøge konkret, hvor mange ledige, der kvalificerer sig til de nye jobs. - Samtidig ønsker vi også at lave et projekt i samarbejde med Frederikshavn Kommunes jobcenter og erhvervsskolerne, hvor andre ledige kvalificerer sig til de her jobs, siger Torben Christiansen. Han er allerede i gang med et pilotprojekt om opkvalificering af ledige i Haderslev, som skal huse et af de andre udbetalingscentre. Gøre sig kendt Udover uddannelsesdelen skal det nye center også ud og gøre sig kendte i Frederikshavn-området. - Måske skal vi ud på jobmesser eller ned på torvet og fortælle om de nye jobs, siger han. Den største pulje af ansættelser bliver pr. 1. januar 2013, hvor Udbetaling Danmark overtager udbetalingen af folkepension, boligstøtte og førtidspension fra kommunerne. Torben Christiansen oplyser, at man er på jagt efter mennesker, der har administrativ erfaring. - Det kunne være fra et kundecenter, folk med kontoruddannelser eller med en kommunal baggrund, fortæller han. Stillingen som leder af centret i Frederikshavn har i øvrigt lige været opslået, og Torben Christiansen håber på at kunne offentliggøre, hvem der er ansat inden jul.