Ledigheden er stabil: 900 flere uden job

Antallet af ledige har ligget stabilt i snart halvandet år. Og ledigheden for mænd og kvinder er nu den samme.

Ledigheden er stabil: 900 flere uden job

I godt halvlandet år har de danske arbejdsløshedstal stort set ikke rokket sig ud af stedet. Antallet af ledige bidt sig fast og har siden februar sidste år ligget på lige over seks procent.

Tal fra Danmarks Statistik viser kun en lille stigning i antallet af ledige fra april til maj på 900 og ledighedstallet ligger nu på 162.500 personer. Økonom i LO Mette Hørdum Larsen mener dog, at dansk økonomi er i bedring efter tilbagefaldet i efteråret sidste år.

- Og med hjælp fra de vækstinitiativer, regeringen har indført, er der udsigt til et moderat opsving i dansk økonomi de kommende år. Det vil hjælpe folk tilbage i arbejde, siger hun og forventer et beskedent fald i arbejdsløsheden i 2012.

Hos Danske Bank peger økonom Jens Nærvig Pedersen på, at ledigheden har været overraskende stabil det seneste år til trods for at dansk økonomi har været ramt af recession og lavvækst.

- Og siden krisen i euroområdet eskalerede i sensommeren sidste år, er beskæftigelsen faldet med omkring 10.000 personer. Det understreger, at ledigheden ikke nødvendigvis giver et retvisende billede af temperaturen på arbejdsmarkedet, påpeger han.

I Nordea mener man ikke, at det danske arbejdsmarked står foran en længere periode med kraftigt stigende arbejdsløshed.

- Det skyldes, at mange virksomheder allerede har tilpasset beskæftigelsen til en forholdsvis lav efterspørgsel, lyder kommentaren fra bankens senioranalytiker Jan Størup Nielsen.

Han regner med, at der senere på året vil komme en positiv effekt på beskæftigelsen fra den offentlige sektor, hvis regeringens målsætning om en vækst i det offentlige forbrug på 1,3 procent i år skal nås. Men arbejdsløshedskurven vil først knække til næste år.

- Ind i 2013 venter vi, at der vil blive skabt så meget fremgang i økonomien, at arbejdsløsheden langsomt vil begynde at falde igen. Så selv om der er på ingen måde udsigt til nogen jobfest over de kommende år, siger senioranalytikeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.