Ledigheden faldt i juni for anden måned i træk

Bruttoledighedsprocenten i Danmark ligger nu på 4,2 procent. I faktiske tal faldt bruttoledigheden med 1500.

arbejde Foto: Free/Colourbox

arbejde Foto: Free/Colourbox

Flere danskere trådte ud af arbejdsløshedskøen i juni, og det fik arbejdsløshedsprocenten til at falde.

Ifølge Danmarks Statistik faldt den såkaldte bruttoledighed med 1500 fuldtidspersoner i løbet af juni, og dermed landede ledighedsprocenten på 4,2.

Bruttoledigheden i maj lød på 4,3 procent, men er siden blevet korrigeret til også 4,2 procent.

I faktiske tal faldt bruttoledigheden med 1500 fuldtidspersoner fra maj til juni. Tallene er korrigeret for normale sæsonudsving.

Ifølge Las Olesen, cheføkonom i Danske Bank, er arbejdsløshedsprocenten nu nede på samme niveau som ved indgangen af 2007, altså inden finanskrisen.

- Selv om arbejdsløsheden er lav, er der formentlig plads til, at beskæftigelsen kan stige lidt mere.

- Der er stadig kvalificerede folk til rådighed, som ikke er registreret som arbejdsløse, for eksempel blandt det ekstra store antal studerende, vi har for tiden, siger han i en analyse.

Hvis man kigger på ledighedstallet efter alder, var det ifølge Danmarks Statistik især blandt personer mellem 30 og 39 år, at tallet faldt. Her faldt ledigheden med 400 fuldtidspersoner.

Klumpen af arbejdsløse var størst i København, hvor ledighedsprocenten var på 5,0 procent. Nordjylland fulgte trop med 4,6 procent.

Til gengæld kan nordsjællænderne prale af den laveste ledighed med blot 3,1 procent. Også i Vestjylland ser det fint ud, hvor kun 3,2 procent af de arbejdsmarkedsparate vestjyder ikke er i arbejde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.