Brønderslev

Ledigheden halveret

Kun 23 Metal-medlemmer er ledige i Metals Brønderslev-afdeling

Arne M. Jensen: - Succes for virksomheder med eksport. Arkivfoto: Henrik Louis

Arne M. Jensen: - Succes for virksomheder med eksport. Arkivfoto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Stadig færre Metal-medlemmer står uden job. På generalforsamlingen i Metal Brønderslev kunne formanden, Arne M. Jensen fortælle, at der i dag kun er 23 ledige.

Det er nogenlunde samme antal som i 2012, men kun det halve af 2011 og en tredjedel af 2010. Afdelingen har ca. 750 medlemmer.

- Vi har oplevet, at nogle af vore lokale virksomheder, som i stor udstrækning opererer på eksportmarkedet, har ansat en hel del nye medarbejdere. Ikke mindst Hydra Tech, Pedershaab og Cubic har været igennem en positiv periode.

- Det er positivt, at danske virksomheder kan fremstille produkter, der efterspørges, og dermed være med til at skabe arbejdspladser.

- Det er meget vigtigt at holde fast i, at Danmark skal være et produktionsland, og at vi skaber rammerne til det. I en periode har det været god latin, at det ikke var et problem, at produktionen flyttede til udlandet, når bare udviklingsafdelingerne er i Danmark.

- Den holder ikke. Produktion og udvikling hører sammen. De fleste, der har været tæt på produktionsvirksomheder ved, at en stor del af produktudviklingen sker i et samspil mellem ”de kloge hoveder” på kontorerne og folk på værkstedsgulvet. Derfor er det også vigtigt, at vi fortsat kan tiltrække stærke unge til vore uddannelser.

Arne M. Jensen mener, at antallet af ledige stadig er for højt.

- Men udviklingen går i den rigtige retning. Traditionelt har der været et stigning hen over vinteren, men vi kan nu se en faldende tendens igen, efter at vi i 2010 toppede er den lidt mere positive udvikling, der startede i 2011, fortsat i 2012.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.