Efter ugers stigninger: Ledighed har været stabil i ti dage

Ledigheden faldt onsdag med 695 personer. 46.275 er blevet ledige under coronakrisen.

Det totale antal ledige i Danmark er onsdag på 178.000, og tallet har de seneste otte dage svinget mellem 177.000-179.000. Siden coronaudbrud for alvor ramte Danmark, er antallet af ledige steget med 46.275. (Arkivfoto)

Det totale antal ledige i Danmark er onsdag på 178.000, og tallet har de seneste otte dage svinget mellem 177.000-179.000. Siden coronaudbrud for alvor ramte Danmark, er antallet af ledige steget med 46.275. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Onsdag bød på et fald i antallet af personer, der har meldt sig ledige under coronakrisen i Danmark.

Samlet faldt ledigheden med 695 personer. Dermed er antallet af ledige siden 9. marts på 46.275 personer. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Antallet af ledige har ligget nogenlunde stabilt siden 6. april, efter at den steg markant i løbet af marts og de første dage af april.

Det totale antal ledige i Danmark er onsdag på 178.000, og tallet har de seneste otte dage svinget mellem cirka 176.000 og knap 179.000.

Det seneste døgns udvikling dækker over, at der var 1586, som meldte sig ledige onsdag.

Det er omkring 50 procent højere end gennemsnittet for onsdag i samme uge de seneste fem år.

Når antallet af ledige samlet set er faldet det seneste døgn, skyldes det, at der onsdag samtidig var 2281, som afmeldte sig som ledige.

Det kan skyldes, at de er startet på job, er startet uddannelse, er gået på barsel, er blevet syge eller en helt femte årsag.

Flere økonomer har påpeget, at det reelle antal ledige kan være større, end de officielle tal viser.

Det skyldes, at en del af dem, der er blevet fyret fra deres job i marts, har opsigelser på en og tre måneder - og derfor først vil indgå i tallene, når den periode er ovre.

Derfor kan der komme et stort antal nye ledige 1. maj og 1. juli.

Hvis man ser på brancher, er det især ansatte på hoteller og restauranter samt transportsektoren, som er blevet hårdt ramt af coronaudbruddet.

I Folketinget er der vedtaget flere hjælpepakker, som vurderes at have hjulpet 100.000 danskere, der ellers ville have mistet job eller deres faste indtægt som selvstændige.

- Situationen påvirker alle lande, og vi kan og skal gøre alt, hvad vi kan fra dansk side for at holde hånden under arbejdspladser og lønmodtagere, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en skriftlig kommentar.

- Vi forhandler i disse dage med de øvrige partier om en udvidelse og justering af hjælpen, hvor der er behov.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.