Ledigheden i Nordjylland falder fortsat støt

Antallet af arbejdsløse er nu faldet uafbrudt i to år

Den nordjyske ledighed ligger 0,1 procent under landsgennemsnittet.Arkivfoto: Ole Iversen

Den nordjyske ledighed ligger 0,1 procent under landsgennemsnittet.Arkivfoto: Ole Iversen

NORDJYLLAND:NORDJYLLAND: Ledigheden i Nordjylland har nu været faldende uafbrudt i to år i træk, når man ser månederne i forhold til samme måned året før.

Det seneste år er der således blevet 690 færre ledige nordjyder, så ledigheden nu er på 5,8 procent mod 5,9 procent for hele landet.

- Det er særligt positivt, at kvindernes ledighed nu også begynder at falde. Samtidig er det vigtigt, at beskæftigelsen så småt begynder at gå fremad igen, siger Karsten Simensen, direktør, Beskæftigelsesregion Nordjylland.

Sæsonkorrigeret viser tallene, at der var 165.554 ledige på landsplan i oktober måned. Det er 875 flere end i september måned. I Nordjylland var der 16.729 ledige sæsonkorrigeret i oktober måned. Det er 64 flere end i september måned - men stadig færre end i oktober sidste år.

Ledigheden er i absolutte tal faldet mest i Frederikshavn, hvor der er 256 færre i ledighedskøen sammenlignet med august sidste år. Det svarer til et fald på 14,1 procent.

Rebild har det største procentvise fald i ledigheden på 15,9 procent det seneste år.

Enkelte kommuner har haft en stigende ledighed. I Mariagerfjord og Jammerbugt var stigningen på henholdsvis 2,8 procent og 1,5 procent. Det svarer til henholdsvis 27 og 15 flere ledige.

Ledigheden falder som nævnt også for kvinderne, og det sker for anden måned i træk - dog kun med 79 personer.

Ledigheden fortsætter med at falde markant for mændene, med 611 det seneste år.

3F, Metalarbejdere og HK tegner sig for de største fald i ledigheden i absolutte tal. 3F har fået 552 færre ledige det seneste år. Metal har fået 106 færre ledige på et år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.