Legendarisk fodboldbisse bliver træner i galehus

Claudio Gentile har fået en toårig kontrakt i Sion, men det vil være sensationelt, hvis han holder så længe.

Kontrakten løber i to år. Men statistikken viser, at den med meget stor sandsynlighed bliver revet over inden udløbsdatoen.

Den tidligere italienske U21-landstræner Claudio Gentile er den seneste i rækken af modige fodboldtrænere, der har dristet sig til at skrive kontrakt med den schweiziske klub FC Sion.

- Gentile hjalp til med at udvikle de spillere, der var med til at vinde VM for Italien i 2006, siger præsidenten for FC Sion, Christian Constantin, ifølge det europæiske fodboldforbunds (Uefa) hjemmeside.

Med kontraktunderskrivelsen sætter 60-årige Claudio Gentile sig til rette i et af de varmeste trænersæder i europæisk fodbold.

Alene i sidste sæson nåede FC Sion at have tre trænere, og blot inden for de seneste to år har over 10 trænere haft det svære hverv at gøre den fyringsglade klubpræsident tilfreds.

Claudio Gentile var i sin tid som aktiv i Juventus kendt som en af de hårdeste forsvarsspillere i topfodbold.

Den italienske landsholdsspiller vandt seks italienske mesterskaber og VM i 1982.

I Danmark er han også kendt for at brække kæben på danske Lars Bastrup med et albuestød, da Juventus i 1983 tabte 0-1 til tyske HSV i finalen af Europa Cuppen for mesterhold, datidens Champions League.

Claudio Gentile, der er født i Libyen, var fra 2000 til 2006 træner for U21-landsholdet i Italien, som han i 2004 gjorde til europamester.

Christian Constantin regner tilsyneladende ikke med, at han skal fyre italieneren lige foreløbig.

- Han har erfaring, disciplin og taktisk viden. Han vil hjælpe til med at føre et af de yngste hold i den schweiziske liga fremad, siger præsidenten.

FC Sion sluttede i den forgangne sæson på ottendepladsen i den schweiziske liga.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.