Legendarisk James Bond-bil spækket med gadgets er solgt

En Aston Martin fra 1965 med fungerende sømkaster, røgslør og roterende nummerplader er blevet solgt i USA.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

A James Bond 1965 Aston Martin DB5 coupe is displayed at Sotheby''s auction house in New York Bilen, der er blevet solgt ved en auktion i USA, er den dyreste James Bond-bil, der nogensinde er solgt, skriver CNN. Brendan Mcdermid/Reuters

MONTEREY:En af James Bonds legendariske Aston Martin-biler er blevet solgt for 6,4 millioner dollar - 43 millioner kroner - ved en auktion i USA.

Det skriver det amerikanske medie CNN.

Der er tale om en sølvgrå sportsvogn, der er udstyret med en lang række gadgets og våben. Den kan blandt andet kaste søm på vejen, sprede røgslør, aktivere en skudsikker skærm og skifte nummerplader.

Det fungerer alt sammen, og bilen er godkendt til at køre på vejene.

Bilen blev oprindeligt lavet for at promovere James Bond-filmen "Thunderball" fra 1965. Den blev aldrig en del af selve filmen.

Identiteten på bilens nye ejer er ikke offentliggjort. Men ifølge CNN er auktionsprisen den højeste på en James Bond-bil nogensinde.

Det er i øvrigt også den dyreste Aston Martin DB5 af nogen slags, der nogensinde er solgt på en auktion. Det oplyser siden Hagerty, der følger priserne på veteranbiler, skriver CNN.

Aston Martin er den fiktive britiske agent James Bonds foretrukne bilmærke.

Agent 007's luksuriøse sportsvogn vakte for alvor opsigt i filmen "Goldfinger" fra 1964, der kom lige før "Thunderball".

En Aston Martin DB5 fra "Goldfinger" blev i 2010 solgt for 4,6 millioner dollar - i dag svarende til 27 millioner kroner.

Bilen var med i selve filmen, hvor den dog kun blev brugt til at køre i. En række gadgets blev installeret i bilen efterfølgende.

En anden Aston Martin DB5 fra James Bond-filmene blev i 1997 meldt stjålet, og den menes at være blevet ødelagt. Det skriver CNN.

James Bond har i perioder kørt i andre biler end Aston Martin. I de seneste film, hvor skuespilleren Daniel Craig portrætterer den britiske agent, er han dog tilbage i den ikoniske sportsvogn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.