EMNER

Legende let kommunikation

IT-systemet KidsLink forbinder forældre og institution med hinanden så let som et tryk med finger eller mus

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ved hjælp af en mobiltelefon, som er koblet på KidsLink tager pædagogerne mange billeder hver dag af børnene. Billederne bliver tagget med deres navne, så forældrene hjemmefra, nemt kan finde billeder af deres kære.

JAMMERBUGT:Børnehaverne Skipper Clement, Aabybro samt Regnbuen i Nørhalne er it-fyrtårne. Som de første offentlige institutioner i landet afprøver de IT-systemet KidsLink, som forældre kan bruge til at melde barnet sygt, se billeder fra institutionen, melde afhentningstider, se hvem der har fødselsdag og meget mere. Institutioner kan bruge det til vagtplanlægning, se børnenes stamdata samt registrere komme, gå- og sovetider.

Harriet Meisner, børnechef for Jammerbugt Kommune oplyser, at systemet lige nu er midt i testperioden, som løber over ca. seks uger.

- Vi har længe ønsket et kommunikationssystem og har kigget rundt. Det her var det mest brugervenlige, siger Harriet Meisner.

Jammerbugt Kommune har afsat 200.000 kroner til projektet for det første år. Pengene er blandt andet brugt til indkøb af iPads. Selve systemet er gratis at bruge for forældre. Kommunen skal betale et mindre beløb til opstart og support. Men ellers skal det løbe rundt for producenten ved, at forældre tilkøber Facebook-integration, sms-beskeder og andre tjenester. Midt i juni vil Jammerbugt Kommune tage stilling til, om man vil arbejde videre med systemet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.