Legetøjsklenodiet Fætter BR er tæt på milliardsalg

En stor bid af Top-Toy, der står bag Fætter BR, skal sælges, og køberkredsen er snævret ind til tre muligheder

Det er ikke Matador-penge, men derimod en kronesum i milliardklassen, der formentlig snart havner i kasseapparatet hos Top-Toy, der ejer legetøjskæden Fætter BR.

Ifølge Børsen er Top-Toy snublende tæt på et milliardsalg af en del af familievirksomheden, og avisen erfarer sammen med Berlingske, at tre kapitalfonde er tilbage i kapløbet om at få fingre i den kendte, danske kæde.

Det er familien Gjørup, der i december sidste år oplyste, at man inviterer en partner indenfor i legetøjsimperiet, som sælger en bid af Top-Toy.

Peter Gjørup, administrerende direktør og tredje generation i legetøjsfamilien, ejer koncernen sammen med sin bror, fætter og kusine.

Han vil ikke kommentere salgsprocessen, men understreger, at det går efter planen.

- I sagens natur kan jeg ikke sige frygteligt meget om den del. Vi kommer til at forhandle med potentielle partnere, og det ønsker vi ikke at gøre gennem pressen, siger Peter Gjørup til Børsen.

Avisen erfarer fra en række kilder med tæt kendskab til salgsprocessen, at køberfeltet er snævret ind til den danske kapitalfond Axcel samt de to nordiske fonde Nordic Capital samt EQT. Det samme gør Berlingske.

- Processen er meget fremskreden. Der er kun tre fonde tilbage i slutspurten, og det er Axcel, Nordic Capital og EQT, siger en central kilde med kendskab til salgsprocessen til Berlingske.

De tre kapitalfonde, der ikke vil kommentere sagen, er i gang med anden runde, hvor de foretager de sidste undersøgelser, inden de kommer med et endeligt bud på familiens livsværk.

Prisen forventes at ligge i omegnen af én milliard kroner.

Familien bag Fætter BR har fra starten understreget, at den ville beholde en del af ejerskabet. Ifølge Børsens oplysninger er ejerne dog indstillet på at sælge langt størstedelen, men om det bliver 60 eller 70 procent er uvist.

Axcel har ikke en detailhandelsvirksomhed i sin nuværende portefølje, mens Nordic Capital ejer kæden Sportmaster, og EQT er hovedaktionær i den fremadstormende Tiger-kæde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.