Lego-familie er fortsat Danmarks rigeste

Lego-familien Kirk Kristiansen ligger øverst på listen over Danmarks rigeste med en formue på godt 55 mia. kr.

Lego-familie er fortsat Danmarks rigeste

Lego-klodser af plastik har været guld værd for ejerfamilien bag Lego. Familien Kirk Kristiansen er atter i år Danmarks suverænt rigeste med en formue på godt 55 milliarder kroner.

Det fremgår af en årlig opgørelse over Danmarks 100 rigeste, som Berlingske Business torsdag præsenterer i et særnummer.

Der er ganske langt ned til nummer to på listen, familien Holch Povlsen, der står bag tøjkoncernen Bestseller. Her er familieformuen nået oppe på næsten 25 milliarder kroner.

Tredje på listen er købmand Lars Larsen, der er god for ikke mindre end 18 milliarder kroner takket være sine sengetøjslagre.

Boet efter Mærsk Mc-Kinney Møller opgøres til at have en formue på 6,8 milliarder kroner, mens den ene af rederens tre døtre Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla desuden er god for 1,3 milliarder kroner, hvilket placerer hende som nummer 54 på listen.

Dette kan ifølge Berlingske Business se anderledes ud, når boet er gjort op.

Mærsk-koncernen har dog også skabt en formue i fonden til almene formål, der ligger inde med næsten 80 milliarder kroner.

En række virksomheder har kanaliseret midler over i fonde, der i alt repræsenterer værdier for mere end 400 milliarder kroner. Størst er Novo Nordisk Fonden.

På listen over enkeltpersoner er oliekøbmand Torben Østergaard-Nielsen sprunget 14 pladser frem.

Han kan nu kalde sig Danmarks 18. rigeste med en formue på 3,7 milliarder kroner. Den er skabt via selskabet Bunker Holding, der leverer olie og brændstof til skibe.

Også L'Easy-bagmand Niels Thorborg har taget et stort spring frem på listen. Han er nu nr. 27 med 2,6 milliarder kroner i pengetanken.

Såfremt man ønsker at komme ind på listen, kræver det en formue på 650 millioner kroner, viser opgørelsen i særnummeret af Berlingske Business.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.