Lego fortsætter med at hitte på børneværelset

Lego har fået overskud på 7,6 milliarder kroner. Omsætningen steg med en fjerdedel - en tredobling på fem år.

Lego fortsætter med at hitte på børneværelset

Den danske legetøjsgigant Lego slår alle rekorder. Koncernens driftsresultat steg i 2012 med 40 procent til 7,9 milliarder kroner mod 5,7 milliarder kroner i 2011.

Og der er gang i de danske klodser og spil rundt omkring på børneværelserne verden over. Legos nettoomsætning steg sidste år med 25 procent til 23,405 milliarder kroner - og det er næsten en tredobling i forhold til 2007.

2012 blev dermed femte år i træk, hvor koncernen præsterer en årlig vækst i omsætningen på over 15 procent, oplyser Lego i forbindelse med sit årsregnskab.

- Det er et særdeles tilfredsstillende resultat og bedre, end vi forventede i begyndelsen af året, siger Legos topchef, Jørgen Vig Knudstorp, og fortsætter:

- Det skyldes først og fremmest, at vi har været i stand til at udvikle og lancere produkter, som børn i hele verden har sat øverst på ønskesedlen i 2012.

Resultatet står i skærende kontrast til, at Lego i begyndelse af februar meldte ud, at man lukker en del af sin produktion i Danmark. Fremover vil der ikke længere blive dekoreret legoklodser eller pakket legoæsker i Billund.

I alt forventes det, at cirka 380 danske stillinger nedlægges i løbet af de næste to og et halvt år. Og fra sommeren 2015 vil alle klodserne blive malet og pakket på Legos fabrikker i Tjekkiet, Ungarn og Mexico.

Lego oplyser, at man fortsat vil investere tæt på kunderne for at forberede sig på fremtidig vækst.

Og det var da også i Tjekkiet, at Lego i september sidste år fortalte om en omfattende udvidelse af sin eksisterende fabrik, mens byggeriet af en ny fabrik i Ungarn blev sat i gang i oktober. Og derfor bliver der nu skåret ned på det danske pakkeri.

Lego regner med, at antallet af fuldtidsansatte vil stige i 2013. I 2012 blev der 1000 flere Lego-medarbejdere, så man nu har 10.400 ansatte globalt.

I år forventer Lego, at den globale økonomiske udvikling vil fortsætte med at påvirke legetøjsmarkedet generelt. Salget vil fortsætte med at vokse i 2013 - men med lavere vækstrater end dem, man oplevede i 2012.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.