Lego går endnu federe tider i møde

Investeringsbanken Goldman Sachs forudsiger en gylden fremtid

Lego er et af de store mærker, der vil klare sig, fordi de udvikler sig.Arkivfoto

Lego er et af de store mærker, der vil klare sig, fordi de udvikler sig.Arkivfoto

BILLUND:Apple. Disney. Nike. Og Lego. Det bliver vinderne af opmærksomheden og pengene hos fremtidens mødre, og den danske legetøjsfabrikant fra Billund går en endnu mere gylden fremtid i møde.

Sådan lyder konklusionen i en analyse, som den store investeringsbank Goldman Sachs har lavet om de såkaldte Millennial Moms - de kvinder, der bliver mødre i begyndelsen af dette årtusinde. Det skriver Finans.

- Vi betragter Lego som et eksempel på et selskab, der appellerer til millennials’ værdier for børneudvikling og kreativ leg, skriver analytikerne ifølge Finans.

At der er penge i mødrene, er noget af en underdrivelse.

- Vi vurderer, at den billion (1000 milliarder dollar, red.), som forældre bruger på deres børn hvert år, vil vokse, men også skifte, i takt med at millennials’ unikke sæt af værdier og personer, der påvirker forbrugerne - hjulpet af ny teknologi - fører til nye valg.

- Vi tror, at deres tiltrækning er stærkest mod mærker med en autentisk fortælling, skriver analytikerne videre.

De nævner specifikt mærkerne Apple, Disney, Nike og Lego som nogle, der skiller sig ud, fordi de går imod en anden tendens.

Egentlig vil nutidens og fremtidens mødre hellere have unikke, mindre mærker end de store megabrands. Men disse fire mærker vil klare sig, fordi de udvikler sig, lyder det.

Hvad Lego angår, nævner Goldman Sachs legetøjsgigantens seneste pletskud, Lego-filmen, og nogle af de succesfulde licenser - det kunne være Star Wars, Princess og Simpsons.

Goldman Sachs står ikke alene med at spå Lego en endnu mere lukrativ fremtid.

Tidligere i denne måned sprang Lego op på femtepladsen på listen over varemærkerne med det bedste ry i en måling fra Reputation Institute.

Foran Lego står kun BMW, Google, Daimler og Rolex.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.