Danmark

Lej bil i Tyskland og spar en tusse

Det er billigere at leje luksusbil i Tyskland end at bruge sin egen

Der er penge at spare ved at leje en bil i Tyskland. Arkivfoto

Der er penge at spare ved at leje en bil i Tyskland. Arkivfoto

DANMARK:Prop din lille hverdags-bil med mand, kone, børn, bagage og ski. Overlev presset til I når grænsen til Tyskland og skift så her til en tysk luksus-lejebil.

Det er der ikke alene god komfort i, der er også gode penge at spare.

- Det er ingen hemmelighed, at biler i Tyskland er billigere på grund af lavere afgifter. Men at priserne er så lave, er alligevel overraskende, fortæller forbrugerøkonom i FDM Allan Skytte Christensen, der har regnet på, hvad det koster at leje bil i Tyskland til ferien sydpå.

Og turen bliver billigere jo længere man skal, og jo dyrere en lejebil man finder. Du kan for eksempel køre til Flensburg, parkere din bil, og køre videre i en dejlig stor Passat til 1951 kroner for en uge - med frie kilometer og med de lovpligtige forsikringer.

- Der er simpelthen nogle omkostninger forbundet med at bruge sin egen bil, som er højere end prisen for at leje en anden i Tyskland, siger forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen.

Lejer altid bil i Tyskland

Og det kan bilejer, og bil-lejer, Ulrik Vestergaard fra Aarhus skrive under på. Han har lejet bil i Tyskland og fortsat sydpå på ti forskellige ture.

- Jeg har flere gange brugt det til at køre på vinterferie i uge 7, altså omkring 1300 kilometer fra grænsen. Vi har både prøvet at leje vores egen personbil, og at leje en minibus og køre med vores venner.

Og det er hyggeligt og komfortabelt, men samtidig også billigere end at køre i sin egen bil, har Ulrik Vestergaard regnet ud.

- Jeg er lidt af en regnesarks-haj, så jeg har regnet ud, at min egen bil koster 2 kroner per kilometer at køre i, og så vinder lejebilen over min egen bare i rå omkostninger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.