Boligøkonomi

Leje fordobles på bosted

Jammerbugt Kommune opdagede, at de ikke havde hævet lejen siden midthalvfemserne

JAMMERBUGT:Beboere på de socialpsykiatriske bosteder Sneppen og Sk. Clementsvej i Aabybro fik sig noget af en forskrækkelse, da de i december blev informeret om, at huslejen blev fordoblet. Stigningen sker af to omgange, 1. juli i år samt 2014.

I følge kommunaldirektør Henrik Hartmann er der sket det ulykkelige, at huslejen aldrig har været reguleret på bostederne. Den har ligget på 3000 kroner siden midten af 90’erne, hvor byggerierne blev opført.

1. januar 2010 overlod Jammerbugt Kommune administrationen af de fleste ældreboliger og øvrige kommunale lejemål til det private ejendomsadministrationsselskab DEAS.

I april 2012 overtog DEAS også administrationen af bostederne Sneppen og Sk. Clementsvej. Selskabet gjorde kommunen opmærksomme på, at de to bosteder blev administreret efter den forkerte lejelovgivning. Så lejen skulle sættes op. Alt andet ville være ulovligt.

- Alternativet er, at skatteyderne betaler tilskud til underskud på driften af de pågældende boliger, og det er ikke lovligt, oplyser Henrik Hartmann og indskyder:

- Beboerne har i perioden kunne glæde sig over en billig husleje. Fremover vil den svare til de reelle udgifter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.