Lokalpolitik

Lejeaftale kan bremse Knivholt Naturpark

Nuværende udlejer har forlejeret til landbrugsjorden og vil benytte den

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bestyrelsen for Knivholt Hovedgaard vil etablere en naturpark på den gamle herregård. Det er i strid med den oprindelige aftale mellem kommunen og landboforeningen, mener Niels Ole Fredborg Nielsen. Foto: Hans Ravn

FREDERIKSHAVN:Med 17 stemmer mod 14 gav byrådet onsdag aften bestyrelsen for Knivholt Hovedgaard grønt lys til at etablere Knivholt Naturpark.

Kommunen vil leje arealerne ud tul naturpark på kommunens generelle vilkår for udlejning til landbrug, men står det til en af de nuværende lejere, bliver planerne ikke til noget.
Gårdejer Niels Ole Fredborg Nielsen har kontrakt på, at han har forlejeret til de arealer på Knivholt, han de seneste år har lejet af Frederikshavn Kommune. Det betyder, at han til enhver tid kan matche et eventuelt andet tilbud på at leje jorden.

Strider mod gammel aftale

- Den ret har jeg tænkt mig at benytte. Jeg har betalt for det, og skal jeg pludselig rykke 70 hektar landbrugsjord ud af min bedrift, vil det kunne mærkes både for mig og mine ansatte, siger Niels Ole Fredborg Nielsen.

Han er dybt skuffet over kommunens planer om naturpark på den gamle herregård.
- Som formand for landboforeningen var jeg i sin tid med til at starte det hele op på Knivholt. Der var en fælles forståelse for, at herregårdsmiljøet og herunder landbruget skulle bevares, siger Niels Ole Fredborg.

Kommunalfuldmagt

Han overvejer nu at indbringe sagen for Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne, da han mener, det strider mod kommunalfuldmagten, hvis kommunen lejer ud til en forening, der er båret oppe af kommunale tilskud.

Etablering af Knivholt Naturpark blev vedtaget med stemmer fra Socialdemokraterne, SF, Liberal Alliance og Jette Fabricius Toft, mens Venstre, Konservative og Jeppe Nielsen Kyk stemte imod.
Socialdemokraterne havde begæret sagen i byrådet, da der ikke kunne samles flertal i økonomiudvalget.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.