EMNER

Lejligheder vil stige i pris mange år endnu

I de kommende syv år vil antallet af unge i 20’erne stige og det er den aldersgruppe, der foretrækker lejligheder

Frem til 2020 vil ejerlejligheder fortsætte med at stige i pris. Især i de største byer, hvor antallet af unge stiger mest.Arkivfoto: Henrik Louis

Frem til 2020 vil ejerlejligheder fortsætte med at stige i pris. Især i de største byer, hvor antallet af unge stiger mest.Arkivfoto: Henrik Louis

AALBORG:Prisfesten på lejlighedsmarkedet kan fortsætte frem til 2020.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Spar Nord på baggrund af data fra Danmarks Statistik og Realkreditrådet.

Prisudviklingen bliver nemlig kraftigt understøttet af den demografiske udvikling i Danmark, som betyder, at gruppen af typiske lejlighedskøbere vokser med næsten 80.000 personer over de næste syv år.

I København og Aarhus er kvadratmeterprisen på ejerlejligheder gennemsnitligt steget fra 19.673 kroner til 23.767 kroner siden 2009. Det svarer til en generel prisstigning på lejlighedsmarkedet på omkring 20 procent, og det har fået flere økonomer til at advare om risikoen for bobledannelse på lejlighedsmarkedet. Dog faldt prisniveauet med 1,8 procent fra maj til juni.

Undersøgelsen viser, at de stigende priser på ejerlejligheder får kraftig medvind af den demografiske udvikling i Danmark i de kommende syv til ti år.

Antallet af danskere i aldersgruppen 20 til 29 år stiger med godt 10 procent frem til år 2020 svarende til knap 80.000 personer, og det er i høj grad den aldersgruppe, der efterspørger lejligheder.

I Danmarks fire største byer er stigningen endnu mere markant, idet København, Aarhus, Aalborg og Odense kan se frem til et boom på 20 procent i samme aldersgruppe svarende til knap 56.000 personer eller 2/3 af den samlede stigning.

- I løbet af de næste syv år vokser gruppen af 20 til 29-årige sig markant større, og det er typisk den aldersgruppe, som foretrækker at bo i lejlighed. Det betyder, at efterspørgslen og dermed sandsynligvis også priserne på lejligheder kommer til at stige yderligere i de kommende år, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm.

- Dertil kommer, at antallet af danskere over 65 år også stiger, og en del af dem vil erstatte deres parcelhus med en mere vedligeholdelsesvenlig lejlighed. Og det betyder endnu flere potentielle købere og prispres på lejlighedsmarkedet, konkluderer han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.