Frederikshavn

Lektioner med vikarer fra erhvervslivet

7. klasser fik besøg af vikarer fra en arbejdsplads i kommunen

7. klasses elever fik besøg af vikarer fra erhvervslivet.Privatfoto

7. klasses elever fik besøg af vikarer fra erhvervslivet.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:7. klasser i Skagen, Strandby, Sæby og Frederikshavn fik tirsdag morgen vikar. Vikarerne kommer direkte fra en arbejdsplads i kommunen og fortalte skoleeleverne, hvilke muligheder der er for at få job og uddannelse i Frederikshavn Kommune. De hørte efter for en gangs skyld, lyder det fra klasseværelserne.

Første time, 7. klasserne på skoler i Frederikshavn Kommune fik uventet besøg. Tømrerlærlingen, den universitetsuddannede, skibsmontøren, der videreuddanner sig og så videre. I dag var de alle sammen vikarer for en skoleklasse. Vikarerne er repræsentanter for de erhverv, uddannelser og arbejdspladser, der er i Frederikshavn Kommune, og som efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

De unge mennesker overtog timen og holdt hver sit lille foredrag for eleverne med udgangspunkt i egne erfaringer, om vejen de valgte efter folkeskolen, og hvordan karrieren har ført dem tilbage til lokalområdet. De personlige historier blev modtaget rigtig godt, og det var præcis for at få elevernes opmærksomhed, at vikarerne blev sendt ud:

- Vi inviterer rollemodeller ud på skolerne for at lade eleverne møde ambassadører fra erhvervslivet. Når de unge mennesker fortæller i øjenhøjde med eleverne, hvad motiverne var med deres valg af uddannelse, om tilvalg og fravalg, så sår vi et frø, der vokser i skoleeleverne. Det er jo ofte en længere proces at finde frem til det rigtige valg. Morgendagens vindere-initiativet er en af mange måder vi præsenterer erhvervslivet og uddannelserne i folkeskolen og for de unge. Målet for Frederikshavn Kommune er, at de med deres uddannelser i baglommen engang i fremtiden, ser sig selv i et job et sted her i området, siger Tommy Lund Christensen, erhvervsplaymaker, Frederikshavn Kommune.

Morgendagens Vindere fortsætter hele ugen, og sætter fokus på Frederikshavn Kommunes arbejde for at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse for at imødekomme virksomhedernes efterspørgsel på medarbejdere, der er brug for alle professioner. Lige her, hvor de unge kommer fra.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.