Lektor til politikere: Pas på med at kommentere sigtelser

Politikere skal være varsomme med at kommentere politiefterforskninger, mener lektor i strafferet.

Justitsminister Søren Pape Poulsens (K) samlever blev natten til torsdag udsat for vold i København, lyder sigtelsen. Foto: Scanpix/Linda Kastrup/arkiv

Justitsminister Søren Pape Poulsens (K) samlever blev natten til torsdag udsat for vold i København, lyder sigtelsen. Foto: Scanpix/Linda Kastrup/arkiv

Det kan være en svær øvelse, når fremtrædende politikere kommenterer verserende politiefterforskninger og sager, der endnu ikke er færdigbehandlet ved domstolene.

Det mener lektor i strafferet Trine Baumbach fra Københavns Universitet, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter torsdag konstaterede, at justitsminister Søren Pape Poulsens (K) forlovede var blevet udsat for en hadforbrydelse.

Trine Baumbach understreger, at hun ikke vil kommentere den konkrete sag, men kun i generelle vendinger.

- Det er faktisk et ret kompliceret spørgsmål. Det er jo politikere, der fastsætter, hvilke værdier Danmark skal bygges på. Det er derfor ikke mærkeligt, at de tager konkrete sager op og laver politik på den baggrund.

- Når det så er sagt, er det klart, at når man er en fremtrædende magtperson, skal man også sørge for at understøtte de værdier, som samfundet bygger på, herunder eksempelvis at enhver er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

- Og den slags værdier skal en fremtrædende politiker med sin egen adfærd selvfølgelig ikke underminere, siger Trine Baumbach.

Det var natten til torsdag, at Søren Pape Poulsens mandlige forlovede, Josue Vasquez, blev slået ved en natklub. En 34-årig slovakisk mand blev herefter sigtet for vold og hadforbrydelse.

Han nægter sig skyldig.

- Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse, skrev Lars Løkke Rasmussen ud til sine lidt over 150.000 følgere på Twitter.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.